Ga naar de inhoud
Sponsored Special

Wie zijn de beste ondernemers van Nederland?

Deze ondernemers worden tijdens de finale van EY Entrepreneur Of The Year in de categorieën Master en Accelerating in de spotlights gezet.

Tijdens de Entrepreneur of the Year-uitreiking op 8 oktober krijgen de ware legacy builders een podium. Zij weten anderen te inspireren, de wereld te veranderen en bouwen aan een beter werkende wereld. De awards worden uitgereikt in 3 categorieën: Master*, Accelerating** en Emerging***. 

De 2 finalisten in de categorie Master:

- Corinne Vigreux  (managing director van TomTom)
Zij is een typisch voorbeeld van een geboren ondernemer. “De grootste beloning is iets te kunnen doen dat nog niemand eerder heeft gedaan. Om dat te verwezenlijken, moet je vasthoudend zijn, gepassioneerd, energiek. En het vergt moed.” Rode draad in haar persoonlijke drijfveren en in haar ondernemerschap is mobiliteit. Fysiek, mentaal, maar vooral ook sociaal.

- Marco van Zijverden (CEO van Dutch Flower Group)
Van Zijverden staat met een ongekende ondernemersgeest aan het hoofd van een kleurrijke onderneming. Hij is een perfectionist met een human touch die veel waarde hecht aan de normen en waarden van het familiebedrijf. Marco is een legacy builder die bewijst dat transparantie en vertrouwen de basis ingrediënten zijn voor innovatie en groei.

Klik hier voor een overzicht van de 9 finalisten in de categorie Emerging.

De 6 finalisten in de categorie Accelerating:


Thumbnail

- Rob Banken

(Banken Champignons Group)
Banken is een visionair die verder kijkt dan uitsluitend het belang van zijn eigen bedrijf. Iemand van de grote lijnen, zonder de details uit het oog te verliezen. Hij houdt de kosten nauwlettend in de gaten, maar bezuinigen op kwaliteit zal hij nooit. Banken Champignons is actief in de hele keten: van grondstoffen tot eindproduct.


Thumbnail

- Martijn Herfkens

(Fintrex Groep)
Dankzij de inbreng van Martijn Herfkens kon zijn bedrijf zich ontwikkelen van grote onbekende tot een voorloper in de branche van arbeidsbemiddeling. Met een zeldzame combinatie van kwaliteiten en wars van bestaande conventies heeft hij met succes de gevestigde orde uitgedaagd.


Thumbnail

- Jordy Kool

(Infotheek Groep)
Kool laat zijn bedrijf enorm groeien, maar doet dat met een mkb-managementstijl. Hij is een snoeiharde werker die onvermoeibaar is en tot het uiterste gaat. Tegelijk durft hij zich kwetsbaar op te stellen en is hij wars van conventies, maar ook sociaal in de omgang. Infotheek verkoopt hardware, software en services.


Thumbnail

- Kees Verbeek

(Abovo Media)
Verbeek heeft weliswaar de reputatie van een keiharde onderhandelaar, maar hij gunt een ander ook het plezier van de deal. Zijn klanten biedt hij een grenzeloze service, desnoods ’s nachts, en zijn medewerkers geeft hij vertrouwen. Bovenal is Verbeek een volhouder die eruit wil halen wat erin zit. Abovo Media is een full service mediabureau.


Thumbnail

- Edward Voncken

(KMWE)
Probeer Edward Voncken maar eens bij te houden; achterover leunen is er bij hem niet bij. Met ‘resultaat’ als zijn belangrijkste prestatie-indicator is hij de motor achter de groei van KMWE. Toen de crisis in zijn bedrijf toesloeg, heeft hij met ongeëvenaarde energie het tij weten te keren. KMWE ontwikkelt en levert hoogwaardige onderdelen en mechatronische systemen aan de high tech machinebouw en aerospace.


Thumbnail

- Cees van der Voorden (PTI)


Een ideeënman, dat is Cees van der Voorden ten voeten uit. Iemand die met een simpel idee een miljoenenbusiness uit de grond stampt. Hij is in staat om zich welke materie dan ook in zeer korte tijd volkomen eigen te maken. Om vervolgens oplossingen te bedenken die klanten direct voordeel bieden. PTI ontwikkelt software-oplossingen die de informatie uit verschillende datastromen samenbrengt in één database.


Thumbnail

Lees alles over dé legacy builders van Nederland op entrepreneurship.nl. De EY Entrepreneur Of The Year award 2015 wordt op 8 oktober uitgereikt. 

 

*Master: Ondernemers waarvan de ondernemingen marktleider of leidend zijn in de branche. Het betreft grote ondernemingen, veelal internationaal georiënteerd, beursgenoteerd of hiervoor in aanmerking komend. De winnaar van deze categorie vertegenwoordigt Nederland tijdens de EY World Entrepreneur Of The Year-verkiezing 2016 in Monaco.

** Accelerating: Een gevestigde ondernemer die een doorslaggevende invloed op het bedrijfsbeleid heeft, waarvan de onderneming de laatste drie jaar een sterke ontwikkeling heeft doorgemaakt en die een sterke positie in hun branche of regio inneemt.

*** Emerging: Een veelbelovende, sterk groeiende startende ondernemer die zich, ongeacht de branche, onderscheidt op een innovatieve en unieke wijze.

Klik hier voor een overzicht van de 9 finalisten in de categorie Emerging.

 

Bron: EY