Ga naar de inhoud
Sponsored Special

Dit zijn de winnaars van de Accenture Innovation Awards

Van digitaal kinderlokmeisje tot verwarmende computerservers: deze 11 bedrijven zijn volgens de jury het aller innovatiefst.

Na een zenuwslopende race waarbij innovaties uit heel ondernemend Nederland zich aansloten, brak het moment aan waarop de winnaars bekend werden gemaakt.Tijdens de Jurybijeenkomst in de ArenA in oktober mochten ze al oefenen; vandaag werd er voor de laatste keer voor de jury gepitcht. Overtuigende pitches van deelnemende innovaties en enerverende discussies van de vakjury gingen vooraf aan de bekendmaking van de winnaars van de Accenture Innovation Awards 2015.  

Dit zijn de winnaars:

Health & Wellbeing
De winnende innovatie die belooft ons zorglandschap drastisch te veranderen is: 
WeVolver
Wevolver is een platform waarop designers, engineers en uitvinders samenwerken aan de ontwikkeling van Open Hardware projecten op het gebied van robotica, gezondheidszorg, ruimte- en luchtvaart.

Fair Food
Het concept dat het beste inspeelt op verduurzaming en optimalisering in de agri & food sector is:
Carezzo
Carezzo eiwit verrijkt eten en drinken voor mensen met een risico op ondervoeding. Ondervoeding, spierverlies en spierherstel aanpakken met lekkere, alledaagse producten die afgestemd zijn op wat je nodig hebt. Die nieuwe mogelijkheid is er nu met Carezzo eiwit verrijkte producten. Het betreft brood, banket, fruitsap, groentesoep, fruitzuivel en fruitijs.

Personalized Shopping & Paying
De innovatie die de meest comfortabele en onvergetelijke ervaring biedt voor de winkelende klant is:
Yippie!
Yippie! is een dealmaker app. Yippie! helpt consumenten om deals te maken met shops. En Yippie! helpt shops om deals te maken met consumenten. Zo kunnen retailers een consument met een hoge koopintentie direct een persoonlijk aanbod doen terwijl deze een product scant in hun winkel of in de directe omgeving.

Seamless Travel & Transportation
Het concept dat de beste innovatie in vervoer van goederen en mensen voorstelt is:
Cocopallet
CocoPallet ontwikkelt betaalbare transport pallets voor Aziatische exporteurs van het afval uit de kokosindustrie. Aziatische landen hebben veel gecertificeerde export pallets nodig maar hebben zelf weinig of geen zachthout waardoor grote hoeveelheden hout geïmporteerd moeten worden uit o.a. de Baltische staten, Nieuwe Zeeland en Siberië.

Perfect Cities
De winnaar die onze samenleving het dichtst in de buurt van de perfecte stad brengt is:
LOFT2GO
LOFT2GO is een woonconcept – een plug and play badkamer en keuken unit, waarmee een leegstaande ruimte in één dag bewoonbaar wordt. LOFT2GO kan zowel tijdelijk als permanent worden geplaatst en gewoon via de trap naar boven.

The Internet of Me
De innovatie met de meest unieke en persoonlijke online ervaring is:
BUX
BUX maakt handelen op de beurs makkelijker en leuker en dan ooit, juist voor al die mensen die tot op heden niets van de financiële wereld begrijpen en die geen hele dikke portemonnee in de achterzak hebben zitten. 

Safe & Secure Society
Het winnende concept dat de beste oplossing biedt voor de veiligheid van onze samenleving is:
Terre des Hommes – Sweetie 2.0
‘Sweetie 2.0’: Een nieuwe methode om kindmisbruikers op het internet op te sporen, te waarschuwen en af te schrikken, zodat kinderen veiliger kunnen opgroeien.

Clean & Affordable Energy
De winnaar die het beste inspeelt op de doorontwikkeling in opwek van duurzame energie is:
The Nerdalize Cloud
Nerdalize is een huiskamerradiator die verwarmt wordt door een computerserver. De start-up Nerdalize heeft een server ontwikkeld die als het ware in een radiator is verpakt. De server produceert warmte en deze verwarmt vervolgens via de radiator het huis. Kosten- en energiebesparend!

Smart Manufacturing
De beste bijdrage aan de nieuwe slimme industrie wordt geleverd door:
Fleet Cleaner
Fleet Cleaner ontwikkelt en verhuurt robots die in staat zijn schepen te reinigen en inspecteren tijdens het laden en lossen in de haven. De robot verwijdert aangroei (slijm, algen, mosselen) van de scheepshuid, waardoor rederijen 5% brandstof kunnen besparen en de impact op het milieu sterk kunnen reduceren.

Circular Economy
Het meest innovatieve concept op het gebied van circulariteit is:
GoodHout – Coconut Husk Board
Goodhout is een innovatief, hoogwaardig kwalitatief materiaal, gemaakt van kokosnootschillen. Aan de maak van dit materiaal komen geen chemische stoffen te pas. Grootschalig gebruik van dit product zou de kokosnootindustrie in de Filepijnen enorm ten goeden komen, wat vervolgens weer goed is voor de Filipijnse economie.

De Publieksprijs
Met 18.864 stemmen is de winnaar van de Publieksprijs:
Little Hero – Veilige couveuse kleding
Little Hero ontwikkelt producten om de allerkleinsten in de couveuse de warmte te geven die ze verdienen. Wereldwijd wordt één op de tien kindjes te vroeg geboren. Voor al deze kindjes en hun ouders, ontwikkelen wij kleertjes die ervoor zorgen dat deze kleintjes warm en vrolijk hun eerste weken doorkomen.

Bekijk hier alle finalisten van 2015.


Thumbnail

Ontdek de beste innovaties van Nederland op innovation-awards.nl. 

Bron: Accenture