Sponsored Special

Innovation Studio helpt startups op weg

23 november 2015 01:22 Aangepast: 23 november 2015 01:30
Beeld © iStock

In de Innovation Studio van ING worden drie startups en drie interne teams begeleid bij het realiseren van een innovatief idee op het gebied van financiële technologie.

"We willen ING innovatiever maken. Als je een globale speler wilt zijn met exponentiële groei, moet je dingen buiten je eigen koker doen", legt Willem Schellekens uit, mede-oprichter van de Innovation Studio.

Teams
De studio heeft vorig jaar ervaring opgedaan met twee interne teams en een externe startup. In september is de tweede cyclus gestart met drie externe startups en drie teams vanuit ING, die geselecteerd zijn aan de hand van een wereldwijde externe en interne competitie.

De zes uitverkoren teams werken een half jaar lang aan hun idee in de Innovation Studio vlakbij station Sloterdijk. "De eerste week bestond uit een training over design thinking, lean startup, agile en scrum om te zorgen dat iedereen op dezelfde pagina begint." Volgens Schellekens is dat van belang voor de leercurve.

Investeren
"Een startup bestaat vaak uit drie of vier mensen, die heel goed zijn op een bepaald gebied, maar vaak geen kaas hebben gegeten van bijvoorbeeld legal en IT. Mentoren en experts ondersteunen de teams en leren ze onder meer hoe ze het beste met geld en investeerders om kunnen gaan."

Schellekens legt uit dat ING maximaal 50.000 euro investeert in de vorm van een converteerbare lening. "Het waarderingsmoment wordt uitgesteld tot er klanten zijn en er een businessmodel ligt. Het komt in principe neer op een minderheidsbelang. Dat vinden we belangrijk, want ze hebben vrijheid. Het geld wordt in tranches vrijgemaakt aan de hand van leerdoelen."

Leren
"Gevalideerd leren is onze mantra. In eerste instantie willen we veel experimenteren met echte klanten zonder iets te bouwen. Als we iets bedacht hebben wat een probleem oplost voor de klant, bedenken we hoe je waarde creëert voor jezelf. Dat kan zijn in de vorm van data, reputatie of geld. Pas als dat helder is, gaan we bouwen."

Een belangrijke bijkomstigheid van het bij elkaar brengen van startups en interne teams is dat ze van elkaar kunnen leren. "De interne teams leren van de snelheid, creativiteit, flexibiliteit en ondernemerschap van de startups. De startups profiteren weer van de corporate skills en het netwerk van de andere teams."

Tabster
In de eerste cyclus maakte startup Tabster deel uit van de geselecteerde teams. "Tabster wilde een betaalapplicatie bouwen voor de horeca, maar kwam er achter dat het gebruikte kassasysteem gesloten is. We hebben gesprekken gevoerd met de fabrikant van het systeem, maar het bleek allemaal ingewikkeld."

"De mannen van Tabster hebben toen een tweedehands kassasysteem gekocht om het ding van binnenuit te onderzoeken om zo de problematiek op te lossen. Daar leren ook wij van", vertelt Schellekens.

Oplossen
"ING zou eindeloos blijven praten en overleggen met de fabrikant. Het was ook interessant voor de andere teams: Ga niet direct akkoord met een probleem, maar probeer deze onconventioneel op te lossen."

Volgend jaar volgt weer een nieuwe competitie, waarna er in het najaar nieuwe teams aan de slag zullen gaan in de Innovation Studio.

Bij ING staat het uitproberen van nieuwe ideeën en deze in de markt zetten hoog in het vaandel. De bank zoekt constant naar nieuwe, slimme mogelijkheden voor en mét klanten.

`