Sponsored Special

Spetterende snacks

22 december 2015 13:52 Aangepast: 28 december 2015 10:32

Heb je geen zin om in 2016 vijf uur hard te lopen om alle oliebollen en frituur eraf te krijgen? Foodblogger Teni (25) van Fitbeauty.nl deelt 3 recepten voor snacks die je binnen no time verbrandt met een dansje. En als bonus geeft ze een paar tips om het nieuwe jaar goed te beginnen.


Thumbnail

Afgestudeerde diëtist Teni begon met haar studie om een simpele reden: ze wilde afvallen. In drie jaar verloor ze zo'n 18 kilo. "Vanaf het eerste studieblok wist ik door middel van hele kleine simpele aanpassingen af te vallen. Natuurlijk begon ik ook meer te sporten, maar alleen al door frisdrank en fruitsap te laten staan heb ik gestaag veel gewicht verloren. Nu eet ik gewoon twee sinaasappels, dat scheelt een hoop calorieën en ik krijg ook meer vezels binnen."

Drie jaar geleden begon ze met haar blog Fitbeauty.nl om al haar leuke en handige tips en recepten om gezond te eten een plek te geven. Inmiddels krijgt ze zo'n 165.000 unieke bezoekers per maand. Haar meest populaire recept? "Het gezonde bananenbrood! Die staat elke week in de top 4 best gelezen artikelen."

Sinds een half jaar gebruikt Teni de Philips Airfryer, een apparaat dat met lucht frituurt in plaats van olie. "Wat een geweldig apparaat! Het klinkt misschien ongeloofwaardig, omdat ik gevraagd wordt om te testen. Maar ik gebruik de Airfryer voor zoveel gerechten. Zo maak ik er gekruide kip met groente in, mijn havermoutontbijt, mugcakes, gepofte zoete aardappel, wortelsnacks en ga maar door. En ja, ik maak er ook friet en snacks in, maar met mate, haha. Die worden zo lekker knapperig in de Airfryer."

3 spetterende snacks die je gemakkelijk met de Airfryer kunt maken:

Aardappel hapjes

Thumbnail

 • kleine aardappelen
 • olijfolie
 • kruiden (bijv: rozemarijn, peper, zout)
 • kaas (optioneel)

Snijd voorzichtig evenredige rijen in de aardappelen en zorg dat je er geen plakje uit snijd. Dus eigenlijk maak je "inhammen". Besprenkel de aardappelen met wat olijfolie en strooi vervolgens jouw favoriete kruiden er overheen. Tot slot kun je nog wat reepjes kaas in de inhammen doen, dit smelt heel mooi binnen de aardappel. 

Leg de aardappelen in de Airfryer voor zo’n 15 tot 20 minuten op 185 graden Celsius. 

Zoete aardappel chips

Thumbnail

 • Zoete aardappel
 • 1 - 2 eetlepels olijfolie 
 • kruiden (bijv: paprika poeder, peper, zout)

Heerlijk om zelf chips te maken van zoete aardappel! Was de zoete aardappel en schaaf voorzichtig plakjes met de kaasschaaf. Het hoeft allemaal niet perfect. Sterker nog; verschillende formaten plakjes geeft een mooie 'home made' look. Doe de schijfjes zoete aardappel in een kom, voeg daar de olijfolie en kruiden aan toen en meng het even door elkaar met je handen zodat de aardappelen bedekt zijn met de kruiden. 

Verplaats alles uit de kom naar de Airfryer voor zo’n 20 minuten op 185 graden Celsius. Voor het beste resultaat kun je de inhoud om de 5 of 10 minuten even schudden zodat je zeker weet dat alle kanten mooi en knapperig uit de Airfryer komen. 

Gezonde en makkelijke muffins (voor 10 muffins)

Thumbnail

 • 3 rijpe bananen
 • 120 gram havermout
 • 2 eetlepels kokosvet
 • 2 eetlepels lijnzaad of 1 ei 
 • chocolade chips of chocolade muesli/cruesli 

Deze muffins heb je binnen no time op tafel! Prak de bananen in een kom of bord, doe er vervolgens kokosvet, lijnzaad/ei bij en meng dit ook door elkaar met een vork. Daarna doe je de havermout erdoor en als laatste meng je nog je chocolade chips of chocolade muesli/cruesli erdoor. Verdeel het mengsel in de muffin vormpjes en doe dit in de Airfryer voor zo’n 15 tot 20 minuten op 180 graden Celsius.

Psst! Wil je in 2016 een paar kilo afvallen?  Neem dan deze tips van Teni mee:

 • Kies voor een magere variant als het mogelijk is. Bijvoorbeeld magere kwark in plaats van volle. Of kipfilet in plaats van rood vlees.
 • Eet fruit in plaats van dat je het pureert of perst tot een sapje.
 • Het is een cliché maar daarom niet minder waar: probeer niet alles in één keer. Ga dus niet van nooit sporten naar drie keer per week drie uur naar de sportschool. De kans dat je dat volhoudt is heel klein. Spreid het uit en maak het leuk!

Wil je meer weten over gezonder frituren met lucht? Ga naar Philips Airfryer voor ervaringen van gebruikers, tips en recepten.

`