Sponsored Special

Ook arbeidsvoorwaarden vragen om vernieuwing

08 mei 2016 16:04 Aangepast: 09 mei 2016 15:31
Archieffoto.

"Iedereen heeft het continu over vernieuwing en innovatie in zakendoen. Het enige wat we niet durven aan te pakken zijn de arbeidsvoorwaarden, terwijl dat juist iets is wat vernieuwd moet worden." Dat zegt Hans Scheffer van Helloprint in Z in Zaken.

Z in Zaken besteedt iedere week aandacht aan vernieuwers met Herman Tange van ING. Deze week staat online drukkerij Helloprint in de schijnwerpers vanwege vernieuwingen in hun arbeidsbeleid.

Flexibel
​De Rotterdamse onderneming gooide naar eigen zeggen als eerste bedrijf in Nederland de arbeidsovereenkomst overboord. "Wij zijn flexibel met het invullen van het aantal uur, dat kan de ene week wat meer zijn dan de andere week", legt Scheffer uit. Ook het aantal vakantiedagen ligt niet vast.

Het salaris van de medewerkers is niet gebaseerd op leeftijd of ervaring, maar op prestatie. Scheffer gelooft niet in een relatie- of concurrentiebeding. Hij is van mening dat het bedrijf zo goed voor zijn personeel moet zorgen dat ze niet weg willen.

Ondernemers
​"Zij geven hun werknemers heel veel vrijheid. Als jij een ochtend wil werken vanaf het strand in Hoek van Holland, dan kan dat. Op die manier leg je de verantwoordelijkheid veel meer bij je medewerkers", vult Tange aan.

"De mensen die daar werken, voelen zich ondernemers. Zij voelen zich vrij om nieuwe initiatieven op te pakken. Dan krijg je meer dynamiek." Als werknemers van Helloprint een nieuw bedrijf willen starten, wordt er vanuit de leiding meegedacht en soms ook geholpen met de financiering.

Innovatie
​"Innovatie betekent voor mij als bedrijf dat je continu bezig bent met een stap die past bij de tegenwoordige tijd, en met name bij de tijd die hierna komt", vertelt Scheffer.

"De wereld verandert zo snel. Je moet continu bezig zijn met innovatie in je bedrijf, niet alleen op het gebied van techniek, maar ook op het gebied van arbeidsvoorwaarden."

ING
​Volgens Tange is deze manier van werken niet voor elk bedrijf geschikt. Een duidelijke visie en het aannemen van de juiste mensen zijn essentieel.

ING werkt ook aan een plattere en flexibelere organisatie, zegt Tange. "Door met minder management te werken, wil ING eigen medewerkers ondernemender maken. Dat geeft veel meer energie en daarmee kunnen we ons nog beter op de klant richten."

Ondernemers zijn altijd bezig met de dag van morgen. Geloven dat het anders kan en het lef hebben om het beter te doen. ING ondersteunt ondernemers die willen vernieuwen met de Leasecalculator, Creditwatch, BusinessBoost en het Ondernemerslab.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore