Sponsored Special

Welk archetype ondernemer ben jij?

05 oktober 2015 13:59 Aangepast: 05 oktober 2015 16:49
Beeld © EPA

Er zijn 3 typen ondernemers. Vind uit aan welk profiel jij voldoet.

‘”Het is belangrijk dat je de allerbeste versie van jezelf bent binnen een bedrijf”’, zegt Arko van Bakel, CEO van De Baak. Hij is van mening dat je een goede ondernemer wordt door waar je al goed in bent van een negen naar een tien te brengen. Hij beschrijft 3 archetypes van ondernemers:

1. De entrepreneur
Iemand die uit het niets een bedrijf kan creëren. Het gaat om types zoals Richard Branson, die ogenschijnlijk met net zoveel gemak een airline als een cruiseship of muziekbedrijf opzet. Mensen die van een idee een bedrijf kunnen maken.

2. Skilled talent
Mensen die vanuit een talent, een vak of een vaardigheid een bedrijf starten. Een goede banketbakker, kok, advocaat of reclamemaker die iets specifieks kunnen en van daar een bedrijf omheen bouwen.

3. De manager
Dit zijn mensen die goed zijn in het organiseren en managen van een bedrijf. Zij kunnen mensen op de goede plek zetten, het maximale uit talent kan halen. 


Thumbnail

Lees alles over dé legacy builders van Nederland op entrepreneurship.nl. De EY Entrepreneur Of The Year award 2015 wordt op 8 oktober uitgereikt. 

EY

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore