Ga naar de inhoud
Sponsored Special

Laat je kids deze zomer een eigen game programmeren

In plaats van Pokémon Go te spelen kunnen kinderen deze zomer op meerdere plekken in het land ook zélf games leren programmeren.

Waarom zouden kinderen alleen passief games spelen, als ze ook zelf eigen games zouden kunnen maken? Deze zomervakantie kunnen scholieren tussen 10 en 18 jaar leren programmeren tijdens een Lyceo CodeLab. Ouders kunnen hun kinderen hier nog voor inschrijven in Amersfoort, Hilversum, Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Dordrecht, Den Bosch, Arnhem en Oldenzaal.

Dat programmeren een leuke én creatieve activiteit voor kinderen kan zijn, hebben we bij Bright al vaker gezien, in onze Bright Kids-rubriek en deKidscorner tijdens Bright Day. Tijdens een CodeLab leren de kinderen in drie dagen hun eigen game te maken. Er is geen voorkennis vereist om mee te kunnen doen. De kinderen krijgen intensieve begeleiding bij het schrijven van eigen programmeercode.

'Knap van mezelf'
Ze leren verschillende programmeerconcepten en computerskills. “Ik heb het al een keertje op het internet proberen te leren, maar toen snapte ik niets van if-statements. En die heb ik hier wel geleerd, dat vind ik wel knap van mezelf", zegt deelnemer Floris Löffler. 

Hun eindproject kunnen ze aan familie en vrienden laten zien. “Als je straks het eindproduct ziet, dan denk je wel dat heb ik gemaakt! Dan voel je je wel trots, dat je gewoon kunt programmeren", zegt Annabel van Splunter.

Twee levels en een zomerkamp
Er zijn twee soorten CodeLabs. In Level 1 gaat het om de basis van programmeren en het maken van een eigen game. In Level 2 van de cursus leren de deelnemers nog betere spellen maken. Ze gebruiken hun kennis om een side-scrolling game te maken met meerdere vijanden, power-ups en levels. 

Naast de driedaagse CodeLabs zijn er ook twee speciale Lyceo CodeLab Zomerkampen van 7 dagen. Op deze kampen is er naast het maken van games, ook ruimte voor andere leuke activiteiten, zoals vlottenbouwen, rond het kampvuur zitten of games spelen op een VR-bril. Bright is ook bij de CodeLab-kampen aanwezig om hiervan een videoverslag te maken.

Je kind laten deelnemen aan een CodeLab kost 235 euro. Kijk hier voor alle data en locaties. Deelname aan het CodeLab Zomerkamp kost 560 euro.