Sponsored Special

Groeien over de grens? Dan kijk je naar Duitsland

06 maart 2017 14:06 Aangepast: 20 maart 2017 10:27

Hoe globaal onze economie ook is, ondernemers die willen uitbreiden over de grens komen vaak eerst in Duitsland terecht. Maar wie denkt dat onze Oosterbuur een soort Nederland is waar ze toevallig Duits spreken, heeft het mis.

Duitsland is al jaren de belangrijkste handelspartner van Nederland, weet Han Boots die Duitsland-deskundige is bij de KvK. Een kwart van de internationaal opererende Nederlandse ondernemers doet zaken met de oosterburen. Van hen is weer een kwart actief in het nabij gelegen Nordrhein Westfalen, een deelstaat die bijzonder veel lijkt op Nederland.

Boots weet als geen ander aan welke specifieke eisen ondernemen in  Duitsland moet voldoen. Voor ondernemers die hun blik op het oosten willen richten, organiseert hij jaarlijks stal van beurzen, workshops en handelsdagen.

Road to...

Volgens Boots begeleid de KvK ondernemers die over de grens willen uitbreiden in verschillende fases. “Het gaat daarbij in eerste instantie om oriëntatie en bewustwording. Hiervoor hebben we op onze websites allerlei verkennende informatie samengebracht.”

Voor ondernemers die al concretere plannen hebben, organiseert de KvK workshops zoals ‘The Road to…’ waarin ondernemers de mogelijkheid krijgen soortgenoten te ontmoeten en met hen kennis en ervaring uit te wisselen. Boots: “Met The Road to Germany brengen we die ondernemers een keer per jaar bij elkaar.”

Kijk hier voor evenementen bij jou in de buurt.

Wie al up and running is, is welkom op de zogenaamde handelsdagen. Hier worden concreet vraag en aanbod samengebracht. Boots: “We organiseren dit soort dagen vooral in de grensstreek omdat je weet dat daar de focus vanuit Duitsland op Nederland het sterkst is. Wanneer je zevenhonderd kilometer landinwaarts gaat, zit men al wat minder op ons te wachten.” Volgens Boots zijn dit soort sessies erg succesvol, vooral dankzij het feit dat er heel branchegericht wordt gewerkt.

Taal

De Duitslandkenner van de KvK weet na jaren adviseren goed voor welke valkuilen hij ondernemers kan behoeden die in Duitsland actief willen zijn. Een heel belangrijk punt is de taal: “Daar wordt soms te gemakkelijk over gedacht. Wie de taal beheerst, heeft absoluut een streepje voor.”

Ook over de cultuurverschillen tussen Nederland en Duitsland moet niet te licht worden gedacht, aldus Boots. Het is in ieder geval een misvatting dat je de Nederlandse marktbenadering een-op-een naar Duitsland kunt kopiëren. “Wie in Duitsland wil ondernemer, moet de hele onderneming geschikt maken. Een Duitser die met een klacht op vrijdagmiddag bij een Nederlands sprekende receptioniste strandt, is niet blij. Het totaalplaatje moet kloppen.”

Hij adviseert ondernemers ook op cultureel vlak dan ook enig voorbehoud in acht te nemen. Wees niet te vrij. Duitsers vinden Nederlanders best leuk en creatief. Maar vanaf dag een de vrije creatieve clown uithangen wordt niet overal gewaardeerd. Geduld is ook belangrijk. Nederlandse ondernemers klagen wel eens dat het beoordelen van een offerte in Duitsland erg lang duurt. Boots: “Zo gaat dat nu eenmaal. Er moeten vaak meerdere mensen naar kijken. Aan die procedure houdt men vast.”

Goed doen

Naast de culturele valkuilen moeten ondernemers zich ook bewust zijn van het feit dat Duitsland echt een ander land is. Dat uit zich bijvoorbeeld online, waar het beschermen van persoonsgegevens buitengewoon streng geregeld is. “Er zijn advocaten die niks anders doen dan het internet afstruinen op zoek naar buitenlandse webshops die niet aan de Duitse regels voldoen.” Ook wie ongevraagd email met bijvoorbeeld een offerte verstuurt, loopt het risico op een spamboete. “Je moet eerst toestemming vragen. Het is belangrijk dit soort dingen meteen goed te doen. Wie een slechts eerste indruk maakt, begint gelijk met een achterstand.”, aldus Boots.

Omdat het onmogelijk is alle kennis zelf in huis te hebben, verwijst hij ondernemers vaak door naar evenknieën bij de Duitse Kamer van Koophandel of anderen die de lokale markt goed kennen. Die natives kennen het Duitse systeem van binnen en van buiten en dat helpt. “Als je bijvoorbeeld een rijvergunning op zondag nodig hebt, dan kunnen zij je adviseren. Het is in Duitsland vrachtwagens niet toegestaan op zondag te rijden.”

Kansen

Voor ondernemers die in Duitsland succesvol willen zijn geldt het credo dat ze álles goed moeten doen én een beetje geluk moeten hebben, aldus Boots. Maar dan nog liggen er enorm veel kansen om uit te breiden richting het oosten. Boots: “Onze focus op Duitsland zal altijd blijven bestaan. Duitsland biedt enorm veel mogelijkheden.”

Meer weten over zaken doen in Duitsland? Kijk hier. 

Of juist interesse in andere landen? Kijk hier. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore