Japan verslagen

Oranje Leeuwinnen na winst: 'Soms moet je geluk hebben'

26 juni 2019 00:56 Aangepast: 26 juni 2019 00:58
Nederland wint dankzij twee doelpunten van Lieke Martens. Beeld © AFP

Lieke Martens maakte twee treffers tijdens de achtste finale van het WK tegen Japan (2-1). "Soms moet je een beetje geluk hebben en dat hadden we vanavond", zegt de belangrijkste speelster van Oranje.

De Oranje Leeuwinnen laten voor de camera tranen van geluk zien na afloop van de wedstrijd in Rennes.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vraag niet hoe, maar Oranje doet het: naar laatste acht op WK

Beslissende strafschop

Lieke Martens schoot de bal in het doel tijdens de beslissende strafschop in de 87ste minuut. Ze zegt dat ze tijdens het nemen van die strafschop eigenlijk best wel relaxt was. "Natuurlijk weet ik dat er heel veel van afhangt, maar ik voelde me gewoon goed in de wedstrijd."

"Ik heb hier een paar mindere wedstrijden gespeeld en ook wat kritiek gekregen", gaf de aanvalster bij de NOS toe. "Kritiek hoort erbij. Ik ben blij dat ik tegen Japan heb laten zien wat ik kan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Niemand heeft zoveel wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen gezien als ik'

'Wat een droom'

Verdediger Merel van Dongen reageert uitgelaten tegenover RTL Nieuws. "We zijn gewoon door, wat een droom", zegt ze na afloop van de wedstrijd. "We winnen gewoon, tegen weer een tegenstander die hoger staat op de wereldranglijst. Canada stond ook al hoger in de wereldranglijst."

Moeilijke tweede helft

Aanvaller Vivianne Miedema geeft toe dat Japan gewoon heel goed is. "De eerste helft voetbalden we eigenlijk heel goed. De tweede helft kregen we het moeilijker. Gelukkig vonden we nog een beetje kracht in de laatste paar minuten."

Oranje speelt zaterdag in de kwartfinale tegen Italië. Martens blikt al even vooruit: "Dat wordt niet makkelijk. Maar nu eerst even genieten en dan herstellen en opladen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`