Alles over het songfestival

Ook Eurovision in Concert is de klos

16 maart 2020 08:50 Aangepast: 16 maart 2020 11:37

De organisatie van Eurovision in Concert in Amsterdam zoekt naar een mogelijkheid om het evenement later alsnog te kunnen houden. De komende dagen worden alle mogelijke opties in kaart gebracht, maakte de organisator maandag bekend. Mensen die een kaartje hebben gekocht, krijgen zo snel mogelijk nieuws te horen.

Zondag kondigde het kabinet aan dat de maatregelen om het nieuwe coronavirus in te dammen worden verlengd tot 6 april. Alle concertzalen en theaters moeten daarom een week langer de deuren dichthouden. Eurovision in Concert stond gepland voor 4 april in de AFAS Live in Amsterdam. Hiervoor zou een groot deel van het deelnemersveld van het Eurovisiesongfestival al naar Nederland komen.

"Erg jammer, maar kan niet anders", reageert Cornald Maas, die het concert zou presenteren met Edsilia Rombley. "Vooral ook erg voor ‘t team dat dit elk jaar in hun vrije tijd, naast drukke banen geweldig organiseert. Edsilia en ik zullen later een glas drinken op Eurovisie, alle fans, en vooral op ieders gezondheid."

Ook Sietse Bakker, die momenteel de leiding heeft over het opzetten van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam, vindt het jammer. "Eurovision in Concert is een evenement voor de fans, door de fans, dat gemaakt wordt door een team van zeer toegewijde organisatoren. Veel sterkte de komende tijd!", schrijft hij op Twitter.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore