Gelekt uit Miljoenennota

Oppositie woest over gelekte plannen Prinsjesdag

09 september 2014 21:17 Aangepast: 10 september 2014 16:08

Oppositieleden zijn woedend over de gelekte Prinsjesdagcijfers. Emile Roemer noemt het minachting van het parlement.

"De Tweede Kamer krijgt plannen Prinsjesdag niet, maar ondertussen wordt wel alles gelekt naar RTL. Minachting van het parlement", zegt SP-leider Emile Roemer op Twitter. 

Ook SP-Kamerlid Ronald van Raak is woedend dat de Prinsjesdagcijfers alweer uitgelekt zijn. Tegenover NU.nl zegt hij: "Dit is de grootst mogelijke schoffering van de Tweede Kamer. Vanmiddag heb ik nog gevraagd om de stukken openbaar te maken en nu lekken de stukken via RTL alsnog uit. Waarom moeten wij als oppositie tekenen voor geheimhouding en krijgen de media de spullen wel?”

Zie ook: Prinsjesdagafspraken lekken uit: koopkracht iets beter

CDA-Kamerlid Omtzigt over het lekken van de cijfers: "Als Kamerleden begroting lekken, worden ze geschorst. Als coalitie lekt, is er geen sanctie. Dus lekt het, regent het, cijfers en plannen. ps: wij (de echte oppositie) krijgen vrijdag pas een beveiligde USB-stick met deze cijfers."

Vanavond werd bekend dat de koopkracht van de meeste Nederlanders het komend jaar een beetje stijgt. Ook wordt er fors geinvesteerd in veiligheid. Dat blijkt uit koopkrachtcijfers en begrotingsafspraken, die in het bezit zijn van RTL Nieuws.

Zie ook: Begroting 2015: fors meer geld voor veiligheid

De oppositie heeft eerder nog de coalitiepartijen en het kabinet opgeroepen om de Prinsjesdagstukken openbaar te maken, zonder resultaat. Vanavond zal ze een nieuwe poging wagen. 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore