Gelekt uit Miljoenennota

Roemer: Alleen positief nieuws miljoenennota gelekt

10 september 2014 10:30 Aangepast: 10 september 2014 16:07

Als de miljoenennota volgende week openbaar wordt, zal blijken dat er ook allerlei 'vileine' afspraken zijn gemaakt die mensen met lagere inkomens treffen.

ZIE OOK: Prinsjesdagafspraken lekken uit: koopkracht iets beter

SP-leider Emile Roemer zegt dat tegen HKmedia. Roemer vindt het 'nergens op lijken' dat Kamerleden de begrotingsstukken vrijdag onder embargo tot Prinsjesdag krijgen en dan voor geheimhouding moeten tekenen. Hij noemt het een 'heel raar circus'. 

Roemer eist dat het kabinet nu al alles openbaar maakt. De SP heeft daar al eerder op aangedrongen. Premier Mark Rutte liet vorige week weten dat dat niet zou 'stroken met de Grondwet'.

Oppositie woedend
Ook andere oppositieleden zijn woedend over de gelekte Prinsjesdagcijfers. Neem CDA-Kamerlid Omtzigt: "Als Kamerleden begroting lekken, worden ze geschorst. Als coalitie lekt, is er geen sanctie. Dus lekt het, regent het, cijfers en plannen. ps: wij (de echte oppositie) krijgen vrijdag pas een beveiligde USB-stick met deze cijfers."

Uit stukken die in het bezit zijn van RTL Nieuws bleek gisteren dat de koopkracht voor de meeste Nederlands komend jaar een klein beetje stijgt. Bekijk hier wat de plannen voor jouw situatie betekenen

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore