Special

Kabinet wil 100.000 extra banen scheppen

16 september 2014 17:26 Aangepast: 16 september 2014 17:36
Beeld © ANP

Het kabinet wil de komende jaren 100.000 extra banen scheppen door de lasten op arbeid met 15 miljard euro te verlagen.

ZIE OOK: Wat betekent de miljoenennota voor jouw portemonnee?

De 1 miljard euro lastenverlichting op arbeid is daarvoor een eerste aanzet. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zei dat bij het aanbieden van het 'koffertje' met daarin de miljoenennota aan de Tweede Kamer.

Netto lastenverlichting
In het bedrag van 15 miljard euro is 3 tot 5 miljard euro netto lastenverlichting opgenomen om ongewenste inkomenseffecten op te vangen. Naast extra werkgelegenheid moet deze grote herziening volgens Dijsselbloem ook leiden tot een eenvoudiger en beter uitvoerbaar belastingstelsel.

Dijsselbloem omschreef de begroting voor volgend jaar als behoedzaam. Behoedzaam in het doen van extra overheidsuitgaven, op het punt van lastenverlichting voor burgers en bedrijven en in het al te stellig doen van uitspraken over de toekomst.

ZIE OOK: Dijsselbloem: Rekening houden met de wereld om ons heen

Hij verwees naar de internationale onzekerheden in bijvoorbeeld Oekraïne en het Midden-Oosten. Het risico is des te groter omdat het herstel van onze economie nog maar broos is. "Wie de cijfers ziet komt tot de conclusie dat het weer beter gaat met Nederland. Toch stemmen ze niet tevreden. De naweeën van de crisis doen zich tot in 2015 voelen. Veel mensen zien een verbetering van de economie nog nauwelijks terug in hun portemonnee."

 

RTL Nieuws
`