Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

14 januari 2018 11:04

Modefotograaf Mario Testino beschuldigd van misbruik

Modefotograaf Mario Testino beschuldigd van misbruik

Fotograaf Mario Testino, onder meer de vaste fotograaf van het Britse koningshuis, ligt onder vuur vanwege beschuldigingen van seksuele intimidatie en wangedrag. Hij is door verschillende bladen, waaronder Vogue, opzijgezet.

Dat meldt The New York Times. Testino, een van de favoriete fotografen van de Britse koninklijke familie, wordt door dertien mannelijke assistenten en modellen beschuldigd van misbruik. De incidenten gaan terug tot halverwege jaren negentig. De 63-jarige Peruaanse fotograaf zou slachtoffers hebben betast en geïntimideerd en hebben gedwongen om toe te kijken terwijl hij masturbeerde. 

Testino is een van 's werelds bekendste modefotografen en had gedurende zijn carrière tientallen beroemdheden voor zijn lens. Hij was de lievelingsfotograaf van prinses Diana en fotografeert nog geregeld voor het Britse koningshuis.

Verlovingsfoto's

Zo nam hij de verlovingsfoto's van prins William en zijn vrouw Catherine en portretteerde hij vorig jaar nog prins Charles en zijn vrouw Camilla naar aanleiding van de 70ste verjaardag van de hertogin.


Het beroemde portret dat Testino van Lady Di maakte. (Foto: Getty)

Ook een 71-jarige Amerikaanse modefotograaf, Bruce Weber, wordt door vijftien modellen beschuldigd voor soortgelijke vergrijpen.

 

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws