Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

10 januari 2018 09:44

Erotische film Swingers haalt in één jaar 10 miljoen hits op YouTube

Erotische film Swingers haalt in één jaar 10 miljoen hits op YouTube
Joep Sertons

De Nederlandse speelfilm Swingers uit 2002 is het afgelopen jaar meer dan 10 miljoen keer bekeken op YouTube. Het is daarmee volgens regisseur Stephan Brenninkmeijer na het filmpje Netherlands First van Arjen Lubach de best bekeken Nederlandse bijdrage op YouTube het afgelopen jaar.

Swingers vertelt over twee koppels die in een luxueuze villa aan partnerruil doen. De hoofdrollen worden gespeeld door Joep Sertons, Nienke Brinkhuis, Danny de Kok en Ellen van der Koogh.

De film raakte in opspraak toen bioscoopketen Pathé de productie niet wilde vertonen omdat die te pornografisch zou zijn. Uiteindelijk was de film in Nederland slechts te zien in een handvol arthouse-theaters.

Populair in Duitsland

In het buitenland was er meer waardering voor de film. Zo trok de eerste uitzending op de Duitse zender ZDF meer dan 3 miljoen kijkers.

Het feit dat de film nu op YouTube zo’n groot succes is bewijst volgens Brenninkmeijer 'dat goed vertelde verhalen net zo tijdloos zijn als het thema van de film'. Hij is blij dat 'zoveel kijkers ondanks het enorme aanbod door streamingplatforms als Netflix toch voor Swingers kiezen'.

Topnieuws