Entertainment

Eindhovenaren dansen voor 9 miljoen kijkers

04 juni 2018 17:51 Aangepast: 04 juni 2018 17:56

The Ruggeds, een groepje vrienden uit Eindhoven, mag dansen voor 9 miljoen kijkers in de Verenigde Staten. Zij doen mee in het tweede seizoen van het programma World of Dance, waar Jennifer Lopez ze als jurylid mag beoordelen.

De groep uit Eindhoven heeft een hechte band en voelt zich als een familie. Andy Tjong, een van de dansers zegt: “je weet wat je aan elkaar hebt en wat je kan verwachten. Ego speelt bij ons geen rol, we zetten ons ego aan de kant voor de groep”. Hij vertelt hoe het harde werken in hun DNA zit: “We rennen voor onze dromen en overal waar we gaan, laten we mooie dingen achter”. Dat harde werken moest ook tijdens de opnames, wat “beslist geen snoepreisje was”. Ze maakten wel 14 uur op een dag.

Het mooie van de groep vindt Tjong dat ze niet om professionele redenen bij elkaar zijn, maar vooral als vrienden. Sommigen kennen elkaar al van kleins af aan en zijn bij elkaar in de buurt opgegroeid. “Dat maakt de deelname aan het programma zo bijzonder, om de ervaring van zoiets groots doen als vrienden te delen”, zegt Tjong.

Van broekies naar professionals

Het hard werken en succes hebben brengt naast de mooie dingen ook veel druk en emotie met zich mee. Hoe ze daar mee omgaan? “Veel schreeuwen en veel hoofdpijn”, zegt Tjong lachend. “Maar het voordeel van zo’n hechte band hebben is dat je vandaag wel kan roepen ‘je bent ontslagen’ maar morgen zit ik gewoon bij je op een verjaardag”.

Tjong vertelt hoe ze in 2005 begonnen met The Ruggeds “als een stelletje broekies” en dat ze inmiddels met elkaar in de danswereld een naam hebben opgebouwd. Of de groep heeft gewonnen mag Tjong niet prijsgeven, hoe dan ook hopen ze dat ze door hun deelname bekender worden.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore