Boulevard

Temperatuur richting 30 graden, warmteprotocol voor Toppers

26 mei 2018 13:15 Aangepast: 26 mei 2018 13:39

De Johan Cruijff ArenA stelt het warmteprotocol in voor het optreden van de Toppers vanavond.

Zo wordt er extra geventileerd en blijven de buitendeuren open. Ook mogen de bezoekers bij uitzondering een plastic flesje water meenemen. Het uitschuifbare dak van het stadion blijft wel dicht, omdat daar allerlei apparatuur en lampen aan hangen.

Veel drinken

Vele duizenden in het roze geklede mensen worden verwacht. Sommigen verzamelen zich al in de middag voor het stadion. De directie raadt de bezoekers aan om zoveel mogelijk uit de zon te blijven, zich niet te warm te kleden en toch vooral voldoende te drinken, zegt een woordvoerder.

Ook de organisatie van Dauwpop bij Hellendoorn is voorbereid op de hitte. Volgens een woordvoerder was het aan het begin van de middag 'al lekker druk' en zijn er extra waterpunten. Ook bieden de bomen beschutting en is er zonnebrandcrème verkrijgbaar.

Snel verbranden

De zon straalt met een zonkracht zeven en dat is behoorlijk hoog voor Nederlandse begrippen. "Het hoogste dat in Nederland gehaald kan worden, is een zonkracht acht", zegt Maurice Middendorp van Buienradar. Insmeren geblazen dus voor wie naar buiten gaat. "Bij zonkracht zeven kan je in een kwartiertje al verbranden", zegt Middendorp. "Dus smeer je ook in als je even boodschappen gaat doen of een stukje gaat fietsen."

Ze werkt zonkracht:

Waarom verbrand je de ene dag wel en de andere niet? Weerman Dennis Wilt van Buienradar legt het uit.

30 graden?

Volgens Buienradar blijft het zonnig en droog weer. De temperatuur loopt op naar rond de 28 graden. Op enkele plaatsen zijn maximumtemperaturen tot 29 of 30 graden mogelijk. In het Waddengebied is het met 23 graden minder warm. 

Vanavond en vannacht blijft het in het noorden vrij helder. In het zuiden is meer bewolking aanwezig en heel lokaal kan er een regenbui vallen. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 13 graden in het noordoosten tot 17 graden in het zuiden. De noordoostenwind is zwak tot matig.

Zo warm is het bij jou:

Meer op rtlnieuws.nl:

Wat is de ideale temperatuur op het werk?

 

`