Boulevard

Mute nu je vrienden in je Instagram-tijdlijn

23 mei 2018 17:23

Een nieuwe functie op Instagram komt waarschijnlijk heel veel mensen van pas. Het is vanaf nu mogelijk om je vrienden te negeren in je tijdlijn.

Je kent ze wel, vrienden of kennissen die net iets teveel op je tijdlijn posten. Om al die spam of saaie berichten tegen te gaan, komt Instagram met een gloednieuwe functie. Binnenkort kun je, net zoals al op Facebook kan, je vrienden 'op stil' zetten. Zonder dat ze het door hebben uiteraard.

Door op de drie puntjes rechtsboven een foto te klikken kun je iemand negeren. Je volgt de persoon nog steeds en kunt dus, als het account afgeschermd is, de foto's blijven bekijken. Maar in de tijdlijn verschijnen de posts dus niet meer. Dus plaatst je vriendin teveel foto's van het avondeten, word je emotioneel geconfronteerd door die ene vriend met een nieuwe vriendin of heb je echt een hekel aan die sportfoto's? Zeg ze vaarwel met deze nieuwe functie.

Instagram gaat overigens ook de strijd aan met online pesterijen. "Vanaf vandaag filteren we die", liet het sociaal medium gisteren weten. "We filteren pesterijen die zijn bedoeld om mensen te intimideren of te beangstigen. Dat tolereren we namelijk niet."

RTL Boulevard
`