Entertainment

Rami Malek maakt indruk als Freddie Mercury

15 mei 2018 17:11 Aangepast: 15 mei 2018 17:16

Rami Malek kan opgelucht ademhalen. De eerste reacties op zijn vertolking van Queen-frontman Freddie Mercury zijn positief. De eerste trailer van Bohemian Rhapsody, de film over de legendarische band die eind dit jaar verschijnt, verscheen dinsdag.

Volgens Variety blijkt uit de negentig seconden dat Malek "een van de beste kandidaten voor de klus" is. Deadline stelt dat de Mr. Robot-acteur "een zeer overtuigende Freddie" is. Malek vertelde in april dat hij zich zorgen maakte over hoe Bohemian Rhapsody wordt ontvangen. "Toen ik deze rol kreeg, dacht ik: mijn god, dit kan een acteerklus zijn die mijn carrière definieert. En ongeveer twee minuten later dacht ik: dit kan het einde van mijn carrière betekenen. Als je dit niet goed doet, heb je een groot probleem."

Malek kreeg eerder al de zegen van Queen-gitarist Brian May. Volgens hem zou de in 1991 overleden Mercury zich prima kunnen vinden in Maleks vertolking. May zou eerder deze maand tot tranen geroerd zijn na het zien van Bohemian Rhapsody.

Première

Aan de Queen-film wordt al jaren gewerkt, Malek werd in november 2016 al gecast. De opnamen werden meermaals uitgesteld, onder meer vanwege een regisseurswissel. Bryan Singer werd, tijdens het productieproces, vervangen door Dexter Fletcher. Singer moest zijn werk naar eigen zeggen staken vanwege een zieke ouder, maar niet lang na zijn ontslag werd de regisseur beschuldigd van seksueel misbruik. Ook deden geruchten de ronde over fikse ruzies tussen Malek en Singer.

Bohemian Rhapsody vertelt het verhaal van de roemruchte carrière van Queen, van het ontstaan in 1971 tot en met het legendarische concert dat de band gaf tijdens Live Aid in 1985. Wanneer de film in de Nederlandse bioscopen gaat draaien, is nog niet bekend. Eind oktober moet Bohemian Rhapsody in première gaan in het Verenigd Koninkrijk, Amerika volgt begin november, Duitsland eind december.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore