Entertainment

Meek Mill mag gevangenis verlaten

24 april 2018 22:26 Aangepast: 24 april 2018 22:27

Rapper Meek Mill is weer een vrij man. Het hooggerechtshof in Philadelphia heeft zijn veroordeling voor het schenden van de voorwaarden van zijn proeftijd teruggedraaid, meldt TMZ.

Meek Mill, die eigenlijk Robert Rihmeek William heet, werd november veroordeeld tot twee tot vier jaar cel. Vorige maand stelde de openbaar aanklager al dat het vonnis mogelijk verscheurd zou worden. Aanleiding daarvoor is een schandaal bij de lokale politie, waarbij dubieus handelen door meerdere agenten aan het licht is gekomen. De agent die de rapper arresteerde en getuigde in zijn rechtszaak staat op een lijst van politiemedewerkers van wie de betrouwbaarheid in twijfel wordt getrokken.

De rapper is dolblij met zijn vrijlating. In een statement laat hij weten dat de afgelopen vijf maanden "een nachtmerrie" voor hem waren. "De gebeden, bezoeken, telefoontjes en brieven hebben mij geholpen om positief te blijven", zegt hij. Meek Mill wil zich in de toekomst inzetten voor andere gevangenen die onterecht vastzitten. Hij beseft dat niet iedereen de middelen heeft om een beslissing van de rechter aan te vechten.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore