Ga naar de inhoud
Entertainment

It's a boy! Kate en William hebben een zoontje

William en Kate, hertog en hertogin van Cambridge. Beeld © AFP

Kate Middleton is bevallen. Zij en prins William zijn vandaag ouders geworden van een zoontje.

Het kindje is om 12.00 uur Nederlandse tijd geboren. Moeder en zoon maken het goed, meldt het Kensington Palace. Prins William was bij de bevalling. De naam van het kindje is nog niet bekend.

Derde kind

Vanochtend werd de hoogzwangere Kate opgenomen in het St. Mary's Hospital voor de bevalling van haar derde kind, meldde het Britse koningshuis op Twitter. Ze had toen al weeën. Buiten voor het ziekenhuis, stonden de hele ochtend journalisten en cameraploegen te wachten.

Er werd de afgelopen maanden flink gespeculeerd over of het een meisje of jongetje zou zijn, en wat de naam van het kindje zou worden. Twee weken geleden zou William hebben laten doorschemeren dat hij het liefst wil dat hun baby Jack ging heten. Dat laat een bron weten aan nieuwswebsite The Mirror. 

Jackie?

De prins is een grote fan van voetbalclub Aston Villa en woonde een wedstrijd bij waarin Jack Grealish een spetterende goal maakt. "Ik ga ervoor zorgen dat de baby Jack gaat heten", zei de prins na de wedstrijd dolenthousiast tegen zijn fans. En na een lange pauze voegt hij er nog aan toe: "Of Jackie."

Kate en William hebben al twee kinderen: prins George en prinses Charlotte. De dochter is in mei 2015 geboren, George zag in juli 2013 het levenslicht. De nieuwe telg is de vijfde in de lijn om de huidige koningin Elizabeth op te volgen.

 

 

 

Meer op rtlnieuws.nl: