Ga naar de inhoud
Entertainment

Fans rouwen om dj Avicii: 'Ik ben er helemaal stil van'

Beeld © ANP

Het overlijden van de wereldberoemde dj Avicii slaat als een bom in bij fans en danceliefhebbers. Kelly Blankenau (26) kon het niet geloven toen zij het nieuws van een vriendin hoorde. Ze dacht meteen terug aan zijn laatste optreden, waar zij bij was.

De administratief medewerkster was toevallig in Ibiza op vakantie toen Avicii eind augustus 2016 bekendmaakte dat hij daar zijn laatste concert zou geven. "Hij had al wat optredens afgezegd en gezegd dat hij echt kapot was, dus we waren allang blij dat hij überhaupt kon optreden", zegt ze.

ZIE OOK: Dj Avicii (28) overleden

"Maar het werd zo'n bijzondere avond. Iedereen wist dat dit echt de laatste keer was", zegt Kelly. "Dus we gingen met zijn allen extra hard uit ons dak. Zo'n sfeer had ik nog nooit meegemaakt. Ik vond het extra mooi dat hij op het eind alle aanwezigen nog even bedankte."

Traantjes wegpinken

Jordy van Duiven (40) had de kaartjes toentertijd geregeld. "Ik loop al sinds 1992 rond op festivals, maar Avicii was voor mij toch altijd heel bijzonder. De manier waarop hij het publiek kon opzwepen en in zijn hand had, was uniek. Daarom was ik heel blij dat ik aan kaartjes kon komen", zegt hij. "Het was een unieke avond. Ik zag heel veel mensen traantjes wegpinken. Ook ik had een brok in mijn keel."

Miniatuurvoorbeeld
Kelly Blankenau(L), Jordy van Duiven (R) en hun vrienden tijdens het laatste concert van Avicii.

Ze beseffen allebei nog niet dat de dj er nu niet meer is. "Ik ben er helemaal stil van. Het lijkt wel niet echt", zegt Kelly. "Mijn vriend was net zo met stomheid geslagen als ik. Nadat ik het had gehoord, heb ik ook meteen een playlist van hem aangezet op Spotify, om hem toch even te horen." Pas toen ze het nieuws op tv zag, drong het echt tot haar door. "Toen ik het hoorde, kreeg ik er kippenvel van." 

Komt hard binnen

Bij Jordy overheerste de berusting. "Ik vind het heel erg, maar het verbaasde me eigenlijk niets. Ik had in de documentaire over Avicii gezien dat het op het eind niet meer goed met hem ging en dat er een extreem grote druk op zijn schouders rustte. Maar ik heb het toch een beetje moeilijk. Het komt harder binnen dan ik dacht."

Voor Kelly is het vooral 'bizar' omdat Avicii een leeftijdgenoot van haar is. "We gingen ervan uit dat we nog jarenlang van zijn muziek konden genieten. Maar nu is het ineens helemaal klaar."

Meer op rtlnieuws.nl: