Boulevard

Dotan geeft leugens toe: 'Ik heb veel spijt'

16 april 2018 16:35 Aangepast: 02 mei 2018 23:47
Beeld © Facebook

Zanger Dotan heeft toegegeven dat hij gebruik heeft gemaakt van nepprofielen op sociale media om zijn muziek te promoten. In een video op Facebook zegt de zanger dat hij daar achteraf 'veel spijt' van heeft. "Ik was te naïef en veel te ambitieus."

Dotan erkent dat hij 'niet helemaal eerlijk' heeft geantwoord op vragen van de Volkskrant, die zaterdag aan het licht bracht dat hij had gelogen over verschillende ontmoetingen met fans. Zo bleek een emotionele ontmoeting met een terminale leukemiepatiënt nooit te hebben plaatsgevonden.

Dotan ontkent, ook nu nog, dat hij daar ook maar iets mee te maken had. "Dat verhaal is iets waar ik absoluut afstand van doe", zegt hij. "Dat komt niet uit mijn hoofd. Dat heb ik niet geschreven. Ik had er niks mee te maken, maar ik had wel actie moeten ondernemen."

Spijt

Dotan geeft toe dat hij 'aan het begin van zijn carrière' zocht naar mogelijkheden om zijn muziek te promoten. "Het is iets waar ik achteraf ontzettend veel spijt van heb", zegt hij in een reactie op Facebook.

ZIE OOK: Platenmaatschappij wil reactie Dotan op 'trollengate'

"Ik heb heel veel van deze dagen geleerd en ga ermee aan de bak. Uit respect voor deze situatie heb ik besloten dat ik mijn hele social media leeghaal", zegt Dotan in de video. "Dat betekent ook dat er heel veel mooie herinneringen weggaan."

Dotan ontkent verder dat hij hatelijke berichten heeft geplaatst op sociale media. "Ik wil benadrukken dat ik nooit opdracht heb gegeven of teksten heb geschreven die haatzaaiend naar anderen kunnen zijn, of anderen kunnen raken op een negatieve manier."

Meer op rtlnieuws.nl:
'Zanger Dotan gebruikte leger nepfans om imago op te poetsen'