Boulevard

Platenmaatschappij wil reactie Dotan op 'trollengate'

16 april 2018 12:51 Aangepast: 16 april 2018 13:37

Dotan heeft sinds de onthullingen over hem nog niets aan zijn platenmaatschappij laten weten. Universal Music zegt nu dat het 'zeer wenselijk' zou zijn als de zanger op korte termijn commentaar zou geven.

"Het is voor ons onmogelijk om inhoudelijk op de zaak te reageren", zegt de woordvoerder. "We zijn nergens bij betrokken geweest en hebben geen enkele kennis gehad van deze zaak. Dus het is aan Dotan zelf om commentaar te geven en het is zeer wenselijk dat hij dit op korte termijn doet.”

De platenmaatschappij wil pas reageren als Dotan dat zelf gedaan heeft. Een woordvoerder van Dotan wil niet melden of en zo ja wanneer dat gaat doen.

140 ​nepprofielen

De Volkskrant meldde zaterdag dat er jarenlang op sociale media fanmail over Dotan is gepost door nepaccounts. Het ging om 140 nepprofielen die zijn aangemaakt op Twitter, Facebook en Instagram om het imago van de zanger op te poetsen. Er werden onder meer verhalen verzonnen over een terminale patiënt die Dotan zou hebben geholpen.

De accounts werden mede gemaakt door een voormalige manager van Dotan. De zanger gaf tot nu toe alleen aan de Volkskrant een korte reactie. Dotan zegt in de krant van niets te weten en zich rot te zijn geschrokken. "Ik word er misselijk van als ik dit zie", zei hij.

ANP
`