Entertainment

Veel van Monty Python te zien op Netflix

16 april 2018 09:39 Aangepast: 02 mei 2018 22:38

Streamingdienst Netflix biedt vanaf deze week alle series van het Britse komediegezelschap Monty Python en twee van de bekendste films aan. Abonnees kunnen nu alle afleveringen van de iconische serie Flying Circus en de bioscoopproducties The Holy Grail en Life of Brian kijken.

Monty Python werd eind jaren zestig opgericht door Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin. Het zestal maakte zich onsterfelijk met 45 afleveringen van Flying Circus, vijf films en een groot aantal boeken. Zij doorbraken met hun sketches de toen conventionele komedieregels met hun onnavolgbare absurdisme.

The Holy Grail uit 1975 was de eerste film van het gezelschap die niet alleen uit losse sketches bestond, maar daadwerkelijk een verhaal vertelde. De film is een parodie op de legende van Koning Arthur. Volgens kenners bevat de film veel scènes die tot het beste werk van Monty Python mogen worden gerekend, zoals de Killler Bunny, de Zwarte Ridder en de Brug des Doods.

Het controversiële Life of Brian uit 1979 is een persiflage op het leven van Jezus Christus en bevatte veel kritiek op religieus fanatisme. Beide films bevatten talloze iconische sketches en dialogen die veel fans nog steeds woordelijk mee kunnen praten.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore