Entertainment

Bankier van Verzet passeert 300.000 bezoekers

10 april 2018 07:17 Aangepast: 10 april 2018 07:20

De nieuwe Nederlandse oorlogsfilm Bankier van het Verzet blijft een hit in de Nederlandse bioscopen. Het verhaal over de broers Walraven en Gijs van Hall, die in de Tweede Wereldoorlog het verzet financierden, heeft binnen vijf weken 300.000 bezoekers getrokken.

Het oorlogsdrama staat ondanks concurrentie van grote Hollywoodtitels als Hurricane Heist, Ready Player One en Tomb Raider nog steeds in de top 5 van best bezochte films, maakte distributeur Dutch FilmWorks donderdag bekend.

Barry Atsma en Jacob Derwig spelen in de film de broers Van Hall, die in de Tweede Wereldoorlog middels een ondergrondse bank het verzet aan miljoenen guldens hielpen. Pierre Bokma vertolkt de rol van NSB-politicus Meinoud Rost van Tonningen. Rost van Tonningen (1894-1945) collaboreerde tijdens de Tweede Wereldoorlog met de nazi’s.

Bankier van het verzet is geregisseerd door Joram Lürsen, die eerder onder meer de megahit Alles is Liefde maakte. De wereldpremière van de film vond plaats in het bijzijn van prinses Beatrix. De film draait nog in meer dan honderd bioscopen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore