Entertainment

Peter R. de Vries weigert te getuigen bij Holleeder

09 april 2018 09:57 Aangepast: 09 april 2018 12:06

Peter R. de Vries moet vandaag getuigen in de rechtszaak tegen Willem Holleeder, maar de RTL Boulevard-deskundige weigert dat nu.

Peter R. moest zich helemaal uitkleden bij de beveiliging, maar dat weigerde de misdaadverslaggever. Op de beelden van een RTL Boulevard-reporter hieronder is te zien hoe Peter R. de rechtbank weer verlaat. 

Bekijk hier de beelden:

Boosheid bij Peter R. de Vries die vandaag gaat getuigen bij de rechtszaak van Holleeder.

Door het vertrek van Peter R. gaat de volledige zitting vandaag mogelijk niet door. Peter R. zou getuigen over de moord op zijn goede vriend Cor van Hout. 

Kent hem al jaren

Peter R. de Vries kent Holleeder, en diens partner in crime Cor van Hout, al sinds de Heineken-ontvoering, waar hij verslag van deed. Hij schreef er ook een bestseller over: 'De ontvoering van Alfred Heineken'. Peter R. de Vries raakt goed bevriend met Van Hout, wiens moord onderdeel is van de zaak tegen Holleeder.

De verfilming van het boek is een reden voor Holleeder om De Vries te bedreigen. Op 25 april 2013 staat hij ineens voor de deur. Hij eist dat hij buiten de film over de ontvoering gehouden wordt. De Vries heeft opnames van de bedreiging en overhandigt die aan de politie.

Geheime opnames

Het was ook Peter R. de Vries die de zussen Sonja en Astrid Holleeder adviseerde om in het geheim opnames te maken van hun broer, toen ze zich 2012 tegen hem keerden. Ze gingen naar De Vries om advies in te winnen. 

RTL Nieuws-verslaggever Rik Konijnenbelt volgt het verhoor van Peter R. de Vries vandaag. Op Twitter doet hij verslag van de rechtszaak tegen Holleeder. Volg hem hier.

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore