Entertainment

Een standbeeld voor Ronnie Flex?

04 april 2018 12:53

Wat begon als 1 aprilgrap kan nu werkelijkheid worden. Al ruim 1100 mensen hebben de petitie getekend waarin staat dat Ronnie Flex een standbeeld moet krijgen in zijn geboortestad Capelle aan den IJssel.

Dwars, de landelijke jongerenbeweging van GroenLinks, begint de actie als 1 aprilgrap maar wil het idee nu doorzetten. "Naast het feit dat hij de bekendste persoon is uit Capelle aan den IJssel, inspireert hij met zijn eigen afkick ervaringen jongeren om hetzelfde te doen. Wij roepen de gemeente op om een standbeeld van Ronnie te plaatsen", klinkt het op de website van de petitie.

Volgens de oproepers van de petitie is de rapper een invloedrijke artiest en rolmodel. "Doordat hij Ambassadeur van de Vrijheid is reikt zijn invloed verder dan enkel de muziekwereld. Het is hoog tijd voor de gemeente om de bekende Capellenaren te eren."

Ook Ronnie ziet het als een goed idee. Zelf heeft de artiest het al meerdere keren gedeeld op zijn social media en vraagt zijn volgers de petitie te tekenen. "Dit zou zo mooi zijn", schrijft de rapper op zijn Twitter. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore