Entertainment

Acteurs aan tafel met Saudische kroonprins

03 april 2018 14:52 Aangepast: 03 april 2018 14:57

Michael Douglas, Dwayne ‘The Rock’ Johnson en Morgan Freeman waren maandagavond present tijdens een bijzonder diner. Mediamagnaat Rupert Murdoch organiseerde een etentje voor kroonprins Mohammed bin Salman van Saudi-Arabië en nodigde een aantal acteurs, regisseurs en studiobazen uit.

Ook regisseurs Ridley Scott en James Cameron zaten aan tafel met Mohammed bin Salman. Een ingewijde vertelde The Hollywood Reporter dat er tijdens het eten niet is gesproken over politieke zaken. Wel gaf de kroonprins een korte speech, waarin hij het naar verluidt had over de hervormingen in zijn koninkrijk en het belang van nauwe banden tussen Saudi-Arabië en de Verenigde Staten onderstreepte.

Volgens The Hollywood Reporter woonden zo’n twintig man het diner bij. Het gevolg van de kroonprins maakte na de maaltijd van de mogelijkheid gebruik selfies te scoren met de Hollywoodsterren.

Mohammed bin Salman is bezig aan een wekenlange ‘roadshow’ door de Verenigde Staten. Hij hoopt investeerders aan te trekken voor zijn land, dat minder afhankelijk moet worden van de olie-industrie. Volgens geruchten heeft de kroonprins een dezer dagen ook nog een ontmoeting met Oprah Winfrey.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore