Entertainment

Myjer voelt zich 'beetje schuldig' na grap

01 april 2018 12:46 Aangepast: 01 mei 2018 19:49

Slecht nieuws voor de honderden studenten die hoopten op een college van Jochem Myjer: het was een 1 aprilgrap van de cabaretier en de Universiteit Leiden. Myjer kwam deze week met het bericht dat hij zes colleges zou gaan geven over omgaan met stress.

"Ik geloof dat als ik college ga geven dat je gestrester naar buiten komt dan dat je naar binnen ging", zegt Jochem in een zondag gepubliceerde YouTube-video, waarin hij bekent dat het om "een ouderwetse 1 aprilgrap" gaat. "Volgens mij ben ik niet de aangewezen persoon om jou te leren om te gaan met stress."

Vrijkaarten verloot

Veel studenten hadden niet in de gaten dat ze in het ootje werden genomen en schreven zich in voor Myjers keuzevak. "Ik hoorde dat honderden studenten zich hebben opgegeven", grinnikt de cabaretier in de video. "Daar voel ik me toch een beetje schuldig over." Als goedmakertje verloot Jochem een aantal vrijkaarten voor zijn komende show onder de studenten die zich hebben opgegeven.

De grap van de cabaretier en de universiteit bevatte "wel een kleine kern van waarheid". Stress onder studenten is volgens de onderwijsinstelling "een groeiend probleem waar de Universiteit Leiden haar studenten voor wil behoeden en bij wil helpen". Jochem drukt gestreste studenten op het hart aan te kloppen bij een van de decanen 'die je daar uitstekend mee kunnen helpen'.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`