Entertainment

Kinderen Bloemen mochten alles behalve liegen

30 maart 2018 10:48 Aangepast: 30 maart 2018 10:50

De kinderen van Karin Bloemen en haar man, gitarist Marnix Busstra, mochten in hun puberteit alles doen behalve liegen. Dat vertelde de zangeres en cabaretière in een interview op NPO Radio 5.

“Als je de puberteit ingaat, dan wéét je dat ze dingen stiekem gaan doen”, legde Bloemen uit. “Het maakt niet uit of je dat als ouder verbiedt of niet, ze gaan het toch doen. Dus dan heb ik liever dat ze daar eerlijk over zijn. Dat hebben we ook gezegd: je mag alles doen, maar als je in mijn gezicht liegt en we komen er achter, dan krijg je straf.”

Daar hebben haar dochters zich braaf aan gehouden. “Dan kwamen ze thuis en zeiden: ik heb gedronken, hahaha, ik krijg geen straf! Maar je weet in elk geval wat ze doen. Je moet er op kunnen vertrouwen dat je kinderen de waarheid vertellen.”

Grote bek

Bloemen merkt dat dit geen conventionele aanpak is. “Vriendinnen klagen dat tieners van die grote bekken krijgen en zo verongelijkt zijn. Ik denk vooral: wat goed dat ze gas geven. Ze durven zich af te zetten tegen de mensen van wie ze in dit leven als eerste hielden. Dat maakt je sterk: dan durf je je later ook af te zetten tegen je baas of tegen een vriendje dat je niet goed behandelt. Als ouder wil je krachtige mensen op aarde zetten die niet met zich laten sollen.”

Zelf werd Bloemen geslagen als ze een grote mond had. Over deze periode is de zangeres altijd erg openhartig geweest. “Het heeft heel lang geduurd voordat ik genoeg zelfvertrouwen had opgebouwd na die periode”, vertelde ze in het interview. “Soms komt dat sorry-dat-ik-besta-gevoel nog terug. Dan zegt mijn man: Karin, je doet het weer. Ik moet soms echt mijn tong afbijten om geen sorry te zeggen.”

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore