Entertainment

Laatste Nederlandstalige album The Partysquad

23 maart 2018 08:38 Aangepast: 25 april 2018 10:03

Tijdens het tienjarig bestaan werd er al over gesproken, maar nu is het bijna zo ver. Op 5 april komt het langverwachte album van The Partysquad uit: Nachtwacht.

Het album vormt een keerpunt in de carrière van The Partysquad: het is de laatste keer dat ze een Nederlandstalig album uitbrengen. “Gezien het groeiende aantal bezigheden in het buitenland gaat de muzikale focus vanaf nu voor het grootste deel de grenzen over. Uiteraard blijft Nederland altijd de thuisbasis”, zeggen Ruben Fernhout en Jerry Leembruggen, ‘the founding fathers’ van The Partysquad.

Nachtwacht staat vol muzikale avonturen en gaat qua stijl alle kanten op. Van hiphop naar hardstyle, UK garage en zelfs een vleugje pop. Lil Kleine en Sticks (Rico & Sticks) staan samen op een track, maar ook Ali B is te horen op een van de songs. Verder zijn JeBroer en Lijpe van de partij, Josylvio, Bizzey en collega-dj’s Dyna en Lady Bee.

Absurd aantal

''We hadden op een gegeven moment meer dan veertig opzetjes van songs. We konden ook niet kiezen dus uiteindelijk is het alsnog een album met een absurd aantal tracks; twintig om precies te zijn!”, zeggen Ruben en Jerry. In aanloop naar het nieuwe werk kwamen eerder al songs van het album uit, zoals Plakken en C’est La Vie, die respectievelijk de gouden en platina status behaalden.

Als voorloper op het album heeft The Partysquad woensdag al twee singles uitgebracht: Klusjesman met Willie Wartaal (De Jeugd Van Tegenwoordig) en hitproducer Esko, maar ook de clubbanger ABC met DJ Dyna.

RTL Boulevard/ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore