Ga naar de inhoud
Entertainment

Kamervragen over megaprijzen kaarten Beyoncé

Minister Ingrid van Engelshoven van Cultuur krijgt dinsdag vragen over het concert van Beyoncé en JAY-Z. Toegangskaarten voor het concert in Amsterdam waren maandag binnen een mum van tijd uitverkocht, om even later voor de driedubbele prijs weer op internet te koop gezet te worden. SP-Kamerlid Peter Kwint wil dat dit zo snel mogelijk stopt.

Kwint heeft het probleem eerder aangekaart met een motie tijdens de cultuurbegroting in november. De minister zei vorige week in een Kamerbrief dat ze komend najaar met een reactie komt. Maar volgens Kwint moet er veel sneller een oplossing komen voor het probleem: "we moeten het verdienmodel zo snel mogelijk slopen".

Kamerlid Kwint kan wel een paar oplossingen bedenken, zoals een maximum percentage winst op de doorverkochte tickets of het op naam verkopen van kaarten. De uiteindelijke oplossing zegt hij bij de minister te laten.

Niet verboden

Mojo zegt niets te kunnen doen aan de doorverkoop van de tickets "wij stimuleren het niet, maar kaarten doorverkopen is niet verboden".

De snelheid waarmee het concert in juni is uitverkocht en de hoge gevraagde prijzen van de kaartjes laat zien dat Beyoncé en JAY-Z nog steeds erg geliefd zijn in Nederland. Mojo zegt daarom ook in gesprek te zijn met de tourmanagers van de twee sterren, in de hoop op een tweede concert in Nederland.

Bron: ANP