Entertainment

Luizenmoeder Martens in nieuwe film Nijenhuis

18 maart 2018 09:37 Aangepast: 18 maart 2018 09:40

Actrice Maaike Martens, beter bekend als 'boze luizenmoeder' Ursula in hitserie De Luizenmoeder, speelt een van de hoofdrollen in de nieuwe film van Johan Nijenhuis. Dat heeft de regisseur, die hits als Verliefd op Ibiza en Onze Jongens maakte, zondag gemeld.

Het wordt de eerste grote filmrol voor Martens, die eerder in het theater onder meer in De Marathon en Hema: de Musical te zien was. Voor die laatste productie, waarin zij koningin Maximá speelde, kreeg zij een Musical Award voor beste hoofdrol.

In De Luizenmoeder domineerde Martens als boze moeder Ursula onder meer vloekend en tierend het schoolplein omdat vieze toiletrolletjes als knutselmateriaal haar deden kokhalzen. Ursula werd populair met zinnen als 'Ik wil heel graag zelf bepalen hoe ik mijn geslachtsdeel noem' en 'Als Ank nog één keer begint te zingen ram ik haar dwars door dat digibord'.

Topactrice

“Het meest indrukwekkend vond ik de aflevering waarin Ursula bang is dat haar kind een teleurstellende surprise krijgt, en daarom zelf een pronksurprise de klas in smokkelt”, vertelt Nijenhuis. “Dat was de uitzending waarop ik besloot dat ik Maaike in mijn volgende film wil hebben. Als je verdriet en woede zo mooi in komedie om kan zetten ben je een topactrice.”

Martens heeft zelf meegeschreven aan haar rol. Nijenhuis werkte samen met veel acteurs die nu in De Luizenmoeder spelen. Zo was schoolhoofd Diederik Ebbinge te zien in Toscaanse Bruiloft en schitterde Ilse 'juf Ank' Warringa in Onze Jongens en Rokjesdag. De laatste aflevering van De Luizenmoeder is zondagavond te zien.

De nieuwe romantische komedie van Nijenhuis gaat op 14 februari 2019 in premiere. De opnames vinden deze zomer plaats. De titel en de rest van de cast worden binnenkort bekendgemaakt.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore