Entertainment

Nederlandse artiesten pakken ticketfraude aan

01 maart 2018 20:55 Aangepast: 01 maart 2018 22:25

Jochem Myjer, Youp van ’t Hek en Guus Meeuwis gaan de strijd aanbinden met woekerprijzen en ticketfraude.

De kaartverkoop van hun voorstellingen geschiedt voortaan via een nieuwe techniek die gebruik maakt van blockchain. Kaartjes worden gekoppeld aan de smartphone van de koper. Op deze manier kunnen de tickets niet meer worden doorverkocht.

Impresariaat Hekwerk, productiehuis Modestus en Guts Tickets hebben het afgelopen jaar een pilot gedaan bij een aantal voorstellingen van Jochem Myjer. De resultaten hiervan zijn zeer positief, maakten zij donderdag bekend.

Nieuwe technologie

Het is de bedoeling dat de nieuwe technologie vanaf 1 april wordt geïmplementeerd bij de theaters die dit willen. De drie partijen zijn nog in gesprek met de theaters en kunnen dus nog geen aantallen noemen. “De theaters moeten er wel voor openstaan”, legt een woordvoerder uit. “Kaartverkoop is natuurlijk nu helemaal hun domein.” Er zijn wel grote theaters die al hebben toegezegd mee te doen.

In eerste instantie wordt het nieuwe systeem ingevoerd voor voorstellingen van artiesten “die onder druk staan”, dus die vaak worden doorverkocht tegen woekerprijzen. Op lange termijn streven de drie initiatiefnemers ernaar om het nieuwe protocol breder in te voeren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore