Entertainment

Humberto Tan vertrekt bij RTL Late Night, Twan Huys opvolger

28 februari 2018 23:39 Aangepast: 01 maart 2018 15:43
Beeld © William Rutten/RTL Late Night

Humberto Tan heeft in RTL Late Night bekendgemaakt dat hij stopt met het programma. Twan Huys wordt met ingang van het nieuwe televisieseizoen in september het gezicht van de late avond bij RTL 4.

Samen met RTL richt Twan zich de komende maanden op de vernieuwing van RTL Late Night. Hij neemt na de zomer de presentatie over van Humberto Tan.

Humberto Tan: "Ik heb met veel passie en plezier vijf seizoenen RTL Late Night gemaakt. Een geweldig avontuur waarbij ik bijzondere nationale en internationale gasten heb mogen ontvangen. Het grote aantal trouwe kijkers in de eerste jaren en de verschillende televisieprijzen waren voor mij en mijn team een sterke bevestiging dat we met RTL Late Night een goed format hebben ontwikkeld."

'Met pijn in het hart'

"We zijn er in het laatste jaar helaas niet in geslaagd om deze aantallen vast te houden. Daarom begrijp ik goed dat RTL kiest voor een andere weg", zegt Tan. "Met pijn in het hart neem ik afscheid van een programma dat mij veel heeft gebracht. Ik kijk met trots terug en vol vertrouwen vooruit." In de uitzending vertelde Tan dat het een beslissing was van RTL. "Een beslissing van de zenderleiding waar ik het niet mee eens ben."

RTL Late Night wordt sinds augustus 2013 uitgezonden op de late avond van RTL 4. Vaste presentator is Humberto Tan met sidekick Luuk Ikink. In de zomer van 2016 nam Marieke Elsinga het stokje van Luuk over. Toen ook zij in september 2017 er mee stopte, bleef Humberto alleen achter.

Tot de zomer blijft Humberto RTL Late Night presenteren, om zich daarna te richten op andere programma’s bij de zender.

Summer Night

In de zomer van 2016 presenteerde Peter van der Vorst RTL Late Night en in de zomer van 2017 was het de beurt aan Beau van Erven Dorens. Wie nu het programma in de zomer zal gaan presenteren is nog niet bekend.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore