Entertainment

'André van Duin is het sterkste merk'

19 februari 2018 16:28 Aangepast: 19 februari 2018 16:32

André van Duin is de populairste Nederlander, zeker onder de mensen in cultuur en entertainment, maar hij steekt ook mensen op heel andere terreinen verhoudingsgewijs de loef af, zoals sport. Dat lijkt althans op te maken uit Cultuursector Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy, dat een representatieve steekproef deed onder 3450 volwassen Nederlanders naar het 'sterkste merk' als het gaat om bekendheid, waardering en gevoel van binding.

Van Duin staat volgens Beerda met zijn scores sterker dan winnaars in onderzoeken in andere categorieën beroepsmensen, aldus Beerda, die eigenlijk alleen het Koninklijk Huis buiten beschouwing liet.

,,Waarschijnlijk onbewust volgt André van Duin perfect de regels van het bouwen van een sterk merk. Hij weet zich continu te vernieuwen en blijft zijn brede achterban verrassen'’, aldus Beerda.

Chantal Janzen en Guus Meeuwis nemen de tweede en derde positie in op de algemene ranglijst van meest gewaardeerde cultuurmakers. Uitgesplitst naar categorieën wint André Rieu bij de musici en dj's, met in zijn kielzog Armin van Buuren en Tiësto. Chantal Janzen wordt bij de acteurs gevolgd door Carice van Houten en Jeroen Krabbé en Guus Meeuwis bij de zangers door Marco Borsato en Ilse de Lange. Bij de komieken/cabaretiers staan na Van Duin Jochem Myer op zilver en Youp van 't Hek op brons.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore