Entertainment

Sterren achter wapenprotest scholieren

19 februari 2018 03:05 Aangepast: 19 februari 2018 03:08

Een flink aantal Hollywoodsterren staat achter het scholierenprotest in de VS dat staat gepland voor 24 maart. Onder de naam March For Our Lives komen jongeren die dag in actie voor strengere wapenwetgeving.

De actie is gestart door overlevenden van de schietpartij in Florida afgelopen woensdag, waarbij veertien scholieren en drie medewerkers van een middelbare school om het leven kwamen. Justin Bieber liet op Twitter weten dat hij contact heeft gehad met één van de initiatiefnemers, Cameron Kasky. "Goed je gisteren gesproken te hebben Cameron", schreef de zanger zondag. "Jullie moed is geweldig. Ik sta achter jullie."

Ook Josh Gad, die eerder bekendmaakte dat één van de jonge slachtoffers de zoon van een vriend van hem was, sprak zijn steun uit. "Het is inspirerend de studenten uit Parkland en kinderen door het hele land in opstand te zien komen tegen de gevestigde orde. Op 24 maart protesteren we. Doe mee." Julianne Moore reageerde ook op de protestplannen. De actrice noemde de geplande actie "een belangrijk moment" en riep haar volgers op zich aan te melden.

Ook onder meer Sofia Vergara, Sharon Stone, Don Cheadle, Laura Dern en Rosie O'Donnell deelden via social media de oproep van de organisatoren van March For Our Lives.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore