Entertainment

Richard Groenendijk durft op straat niet hand in hand te lopen

10 februari 2018 13:20 Aangepast: 10 februari 2018 16:45

Cabaretier Richard Groenendijk durft niet hand in hand op straat te lopen met zijn vriend. Dat vertelt hij in een interview met De Telegraaf. "Dat vind ik heel erg", zegt de komiek. "Maar zeker in bepaalde wijken in Rotterdam krijg je dan problemen."

Groenendijk schaamt zich vooral als hij brieven krijgt van jonge homoseksuele jongens die hem als een voorbeeld zien. "Dan denk ik: ik ben helemaal geen goed voorbeeld, ik zou me moeten schamen." De cabaretier is een keer in elkaar geslagen, twintig jaar geleden. "Maar dat was zomaar. Een oom van een kennis zei nog, heel lief bedoeld: als het nou potenrammerij was geweest, hadden ze tenminste een reden gehad!"

Haatberichten

De komiek krijgt wel veel dreigementen en haatberichten via sociale media. "Ik word uitgescholden op internet: teringflikker, dat werk. Heel heftig soms. Het gaat nooit over het vak. Het is altijd van: die irritante nicht, die aandachtsgeile homo. Altijd refereren aan je geaardheid."

Groenendijk vindt het raar als hij hoort dat bezoekers zich storen aan het feit dat hij soms vertelt over zijn leven als homoseksueel. "Denk je dat iemand ooit bij Youp zegt: zeg Youp, niet de hele tijd over vrouwen want dat je hetero bent, dat weten we nu wel!"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore