Entertainment

Pia Douwes speelt in stuk over transgender

07 februari 2018 12:04 Aangepast: 07 februari 2018 12:07

Actrice Pia Douwes gaat in mei in Wenen een solovoorstelling spelen over een transgender die op het punt staat een operatie te ondergaan en een vrouw te worden. Ein Wenig Farbe is geschreven door de Belgische scenarist Rory Six, met wie Douwes eerder een solovoorstelling maakte over een vrouw die aan kanker leed. Het is de bedoeling dat in de toekomst Ein Wenig Farbe wordt vertaald voor een Nederlandse versie.

“Het is een speciaal voor mij geschreven voorstelling, die bestaat uit scenes en muziek”, vertelde Douwes in een interview op NPO Radio 5. “Ik ga verschillende rollen spelen. Niet alleen de vrouw zelf, maar ook de zoon, de moeder en echtgenote van de transgender. We gaan er de komende twee maanden aan werken.”

De actrice gaat ter voorbereiding onder meer met psychologen praten en heeft een gesprek met een transgendervrouw. Douwes noemt de voorstelling “heel wezenlijk”.

Het onderwerp transgenders kreeg de laatste weken in Nederland en België veel aandacht. De Vlaamse VTM-journalist Bo Van Spilbeeck presenteerde zichzelf als vrouw. Een grappig bedoelde sketch die de analisten van Voetbal Inside hierover maakten, leidde tot veel woedende reacties. Sponsoren van het programma en politieke partijen wezen RTL en het programma terecht en noemden de vertoning “schaamteloos” en “smakeloos”.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore