Entertainment

Justin Timberlake eert Prince tijdens Super Bowl

05 februari 2018 03:09 Aangepast: 05 februari 2018 05:44
Beeld © AFP

Justin Timberlake heeft tijdens zijn halftime-show bij de Super Bowl een hommage gebracht aan Prince. De in 2016 overleden zanger was onder meer op een grote projectie te zien tijdens het optreden van Justin, die daarbij een stukje van Prince' hit I Would Die 4 You zong.

Het eerbetoon aan de zanger, afkomstig uit de Super Bowl-locatie van dit jaar Minneapolis, was enigszins controversieel. Footballbond NFL maakte eerder bekend dat Prince tijdens de show te zien zou zijn als hologram. Fans en bekenden van de zanger kwamen daarop in opstand, omdat Prince wars was van die technologie.

Protest

Onder meer zangeres Sheila E., die veel met de Purple Rain-zanger werkte, kwam in protest. Zaterdag liet zij op Twitter weten dat ze met Justin Timberlake had gesproken en dat er geen hologram zou komen tijdens de show.

Justin liet tijdens zijn optreden flink wat van zijn hits horen. Hij begon de show backstage, waar een club was nagebouwd. Hij kwam daarna het veld op met het nummer Rock Your Body, een liedje met een Super Bowl-geschiedenis.

Nipplegate

In 2004 vond tijdens dat nummer het controversiële incident plaats waarbij Justin een kledingstuk van Janet Jackson verwijderde, waarbij haar tepel te zien was. Het moment, dat Nipplegate is gaan heten, zorgde ervoor dat de show tegenwoordig met enkele seconde vertraging wordt uitgezonden.

De 37-jarige zanger oogstte lof met zijn strakke choreografie, maar over de zang tijdens de halftime-show was niet iedereen te spreken. Dat leek ook te liggen aan de techniek, waardoor Justin niet op alle momenten even goed te horen was.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore