Entertainment

Politie beschouwt dood actrice Natalie Wood in 1981 als 'verdacht'

02 februari 2018 13:53 Aangepast: 02 februari 2018 16:21

De politie beschouwt het overlijden van actrice Natalie Wood nu officieel als een ‘verdacht sterfgeval’. Nieuwe getuigen die zich volgens Amerikaans media hebben gemeld, hebben een nieuw licht geworpen op de zaak.

Eerder deze week meldde de politie van Los Angeles al dat haar ex-echtgenoot, Robert Wagner, een ‘person of interest’ in de zaak was geworden.

Ongeluk

Wood, die wereldberoemd werd met rollen in West Side Story en Rebel without a Cause, overleed in november 1981. Hoewel toen een ongeluk als doodsoorzaak werd vastgesteld, doet de politie de laatste jaren opnieuw onderzoek naar de dood van Wood.

De actrice raakte vermist toen ze in november 1981 op haar jacht Splendour verbleef voor de kust van Catalina Island in Californië. Op het moment van haar verdwijning waren ook kapitein Captain Dennis Davern, haar echtgenoot, acteur Robert Wagner, en Woods goede vriend en acteur Christopher Walken aan boord. De volgende dag werd het lichaam van Wood gevonden in het water. Na twee weken onderzoek werd haar dood als een ongeluk vastgesteld. Maar in 2011 werd de zaak heropend.

Rubberboot

De mysterieuze dood van Natalie Wood bleef aanleiding voor speculatie. Aanvankelijk vertelden de drie mannen aan boord van de boot de rechercheurs dat Wood, die bang was voor het donkere water, in een rubberboot vertrok en aan land ging. Na verloop van tijd echter werden de verklaringen van Wagner en Davern gewijzigd.

Wagner (inmiddels 87) zou weigeren om nog met rechercheurs over de dood van zijn ex-vrouw te praten.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore