Entertainment

Ex-liefje Pablo Escobar woest om Netflixshow

26 januari 2018 03:32 Aangepast: 26 januari 2018 04:07

Virginia Vallejo klaagt Caracol American Productions aan, het productiehuis dat de serie Pablo Escobar: El Patron Del Mal heeft gemaakt. Volgens de Colombiaanse ex-journaliste hebben ze haar boek Ik was de vrouw van Pablo Escobar gebruikt, maar heeft ze daar nooit toestemming voor gegeven. De serie is te zien op Netflix. Dit meldt TMZ.

Vallejo publiceerde haar memoires over de befaamde drugsbaron en hun relatie in 2007 en was in onderhandeling met Caracol, maar kwam niet tot een deal. Volgens de voormalig journaliste zijn bepaalde stukken uit de serie rechtstreeks uit haar boek overgenomen. Hoewel de actrice die het personage van Virginia speelt een andere naam heeft in de show, Regina Parejo, lijkt deze ook teveel op die van haar en zou die zelfs rijmen.

Virginia was tijdens haar loopbaan een vooraanstaand journaliste in Columbia en deed ondermeer verslag van het huwelijk van prins Charles met Diana in 1981. Ze was de eerste televisiejournalist die Pablo Escobar mocht interviewen. In januari 1983 sprak ze de kartelbaas in de sloppenwijken van Medellín. Hoewel Escobar getrouwd was, begon hij daarnaast een relatie met Virginia.

Caracol heeft nog geen reactie gegeven aan TMZ.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore