Boulevard

Annie M.G en Grote Drie winnen Musical Awards

24 januari 2018 22:24 Aangepast: 24 januari 2018 22:25

Twee musicals over grote vrouwelijke kunstenaars zijn woensdagavond bij de Musicals Awards bekroond als beste voorstellingen van het jaar. Was Getekend, Annie M.G. Schmidt werd door de jury uitgeroepen tot beste grote musical. De Grote Drie, over het leven van Jasperina de Jong, Conny Stuart en Adèle Bloemendaal, won de award voor beste kleine musical.

Was Getekend, Annie M.G. Schmidt won ook de prijs voor beste vrouwelijke bijrol in een grote musical (Marjolijn Touw). Later op de avond maakt actrice Simone Kleinsma nog kans op een beeldje voor beste hoofdrol. Zij zou hiermee haar zesde Musical Award in de wacht slepen en het record van Alex Klaasen evenaren.

De prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical ging ook naar de vertolking van een Nederlandse theatervedette. Renée van Wegberg won haar eerste Musical Award voor haar vertolking van Liesbeth List in de gelijknamige musical. De prijs voor beste mannelijke hoofdrol in een kleine musical ging naar Stanley Burleson voor From Sammy With Love. Het is de vierde maal dat Burleson een beeldje mee naar huis mag nemen.

De andere prijzen voor beste bijrollen gingen naar Han Oldigs (My Fair Lady), Tibor Lukács (Snorro) en Annick Boer (The Bridges of Madison County).

ANP
`