Entertainment

Juf Ank verrast over succes De Luizenmoeder

22 januari 2018 15:16 Aangepast: 07 februari 2018 21:06

Ilse Warringa, mede-schrijfster van en actrice in de televisieserie De Luizenmoeder is blij verrast door het succes van de AVROTROS-comedyreeks. De tweede aflevering zondagavond trok 1,4 miljoen kijkers op NPO3, een flinke stijging ten opzichte van de eerste aflevering en een ongekend hoog aantal voor deze zender. "Ongelooflijk hoeveel mensen er hebben gekeken, dat hadden we een week geleden niet kunnen denken", zegt Ilse.

In de serie speelt Ilse de rol van Juf Ank, een neurotische basisschoollerares die onder meer met haar vrolijke, kinderlijke liedjes de sfeer in de klas probeert te verhogen en orde probeert te houden. Maar ondertussen beledigt en schoffeert ze per ongeluk Jan en alleman.

Ze maakt samen met haar collega-leraren het leven van de nieuwe luizenmoeder, gespeeld door Jennifer Hoffman, bijzonder lastig. Dat leidt tot surrealistische, komische en ongemakkelijke situaties. "Velen herkennen Juf Ank uit hun eigen leven. Heel wat mensen hebben me al gezegd: Wij hebben ook een Juf Ank op school!", zegt Ilse.

Eigen praktijk

Ilse Warringa heeft voor de serie uit haar eigen ervaringen geput. "Het idee is al zo'n zes jaar oud. In die tijd gingen mijn kinderen naar de basisschool, dus veel situaties komen uit mijn eigen praktijk. We zijn deze schoolsituaties op papier gaan zetten en zo'n 2,5 jaar geleden kregen we van AVROTROS groen licht om de serie te gaan maken.''

Of de serie een vervolg gaat krijgen is volgens Ilse nog niet duidelijk. "We hebben genoeg inspiratie voor een tweede reeks en de eerste drie afleveringen heb ik al in het hoofd zitten. Ik heb goede hoop dat we een tweede seizoen kunnen maken." Ze verwacht dat er snel een beslissing over komt: "Als we volgend jaar op hetzelfde tijdstip een tweede reeks klaar willen hebben, dan moeten we meteen beginnen met schrijven. Dan kunnen de afleveringen van de serie na de zomer opgenomen worden."

Juf Ank heeft ook haar eigen twitteraccount, daarop stuurt ze de grappigste oneliners uit De Luizenmoeder de wereld in.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore