Boulevard

De Luizenmoeder boekt terugkijkrecord

22 januari 2018 13:37 Aangepast: 22 januari 2018 13:40

De eerste aflevering vorige week zondag van de AVROTROS-serie De Luizenmoeder heeft een nieuw kijkrecord opgeleverd. Nog nooit hebben er zo veel mensen uitgesteld gekeken naar een programma sinds de metingen ervan tien jaar geleden begonnen.

Naar de uitzending op NPO 3 keken vorige week 844.000 mensen. Via uitgesteld kijken keken er na de uitzending nog eens 750.000, wat in totaal tot 1.594.000 kijkers leidde. "Een nieuw record voor uitgesteld kijken," zegt AVROTROS. Stichting Kijkonderzoek (SKO) hanteert een iets andere meetmethode, maar bevestigt het record.

Naar de tweede aflevering keken zondagavond 1,39 miljoen mensen. Dat is ongebruikelijk hoog voor een programma op NPO 3. In de loop van deze week komen daar de cijfers van het uitgesteld kijken nog bij.

AVROTROS is blij met het succes: "Het is altijd onze bedoeling geweest om van De Luizenmoeder een serie te maken die de o zo politiek correcte tijdsgeest in Nederland op vileine wijze weergeeft. Dat de uitvergrote en gênante situaties op een Nederlandse basisschool voor velen zo herkenbaar zijn gebleken en dat de scherpe humor wordt begrepen, daar zijn wij echt ontzettend blij mee", aldus Mylène Verdurmen, hoofd drama van de omroep.

De komische serie speelt zich af in en rond een basisschool en volgt ouders en leraren die over de hoofden van de kinderen hun vetes uitvechten.

ANP
`