Ga naar de inhoud
Entertainment

'Dummie 3 bij beste soundtracks van 2017'

De soundtrack van de Nederlandse familiefilm Dummie de Mummie 3 van de Nederlandse componist Matthijs Kieboom behoort tot de beste filmmuziek die in 2017 in de wereld gemaakt is. Dat stelt voorzitter Jonathan Broxton van de International Film Music Critics Association in de jaarlijst die hij op zijn blog heeft geplaatst.

Dummie de Mummie en de Tombe van Achnetoet is het derde deel in de reeks gebaseerd op de boeken van Tosca Menten. In de laatste film van de trilogie heeft Dummie (Yahya Gaier) heimwee en wil hij terug naar Egypte om het graf van zijn ouders te zoeken, zodat hij afscheid van hen kan nemen. Klaas (Roeland Fernhout) ziet die reis helemaal niet zitten. Maar als Dummie toch een paspoort weet te regelen, vertrekken Klaas, Goos (Julian Ras) en Dummie Egypte.

“De 32-jarige Matthijs Kieboom heeft zichzelf het afgelopen decennium bewezen als een van de beste en meest getalenteerde jonge componisten van Nederland”, schrijft Broxton. “Wat opvalt aan de soundtrack van Dummie 3 is dat het zo’n intelligente score is. Het zou heel eenvoudig zijn geweest om voor een derde deel in een reeks familiefilms een paar ‘mickey mouse’-melodietjes achter elkaar te plakken en dat wat klaar te geven met een paar Egyptische details. In plaats daarvan heeft Kieboom zich muzikaal gefocust op de emotionele zoektocht van Dummie naar zijn ouders en de heimwee naar zijn thuisland.”

Kieboom maakte de afgelopen tien jaar meer dan veertig soundtracks. Zo maakte hij onder meer de muziek voor veel films van Johan Nijenhuis, zoals Verliefd op Ibiza en Onze Jongens, en deed Kieboom veel familiefilms, zoals MeesterSpion en alle Dummie de Mummie-delen.

Bron: ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore