Entertainment

Familie 'Barbie' reageert: 'Overmatig drugsgebruik geconstateerd'

16 januari 2018 18:29 Aangepast: 16 januari 2018 19:16
Samantha de Jong raakte vrijdag bewusteloos. Beeld © ANP

Afgelopen vrijdag werd bekend dat Samantha de Jong, beter bekend als Barbie, met grote spoed naar het ziekenhuis is gebracht. RTL Boulevard heeft nu een eerste verklaring van de familie.

Ze blijkt in haar huis in Den Haag bewusteloos te zijn geraakt door overmatig drugsgebruik. 

De familie van Samantha reageert op het nieuws rondom Barbie:

Samantha is op 12 januari jl. thuis bewusteloos aangetroffen. Zij is daarop direct afgevoerd naar het ziekenhuis, waar is geconstateerd dat er sprake was van overmatig drugsgebruik. Samantha verkeert nu in redelijke goede gezondheid en zet haar herstel voort in een gespecialiseerde kliniek. De kinderen worden opgevangen door hun vader Michael en de familie.

We snappen dat er veel vragen zijn, maar voor Samantha’s verdere herstel zal buiten deze verklaring om geen verdere informatie worden gegeven. Het eerste en enige belang van de familie is om Samantha in alle rust te laten herstellen. Dat is ook Samantha’s wens. Dat kan alleen als ook de omstandigheden rond haar verblijf en haar persoon en de familie rustig zijn. Daarom vragen we iedereen met klem, fans en pers, om Samantha, Michael, de kinderen en de familie nu rust te gunnen.

Tenslotte willen Samantha en de familie iedereen bedanken die steun heeft betuigd.

Ook RTL heeft een reactie gegeven:

"Wij zijn heel erg geschrokken van de situatie rond Samantha. We hebben onlangs nog een goed gesprek gehad met Samantha over haar welzijn. We hebben op dit moment contact met de familie en hebben hen onze hulp aangeboden. We hopen dat Samantha en de familie de rust krijgen die ze nodig hebben voor haar herstel. Uiteraard wensen we Samantha daar alle sterkte bij.

Wat betreft de discussie over het reality genre en waar de verantwoordelijkheid van de media begint en ophoudt, willen we aangeven dat deze in onze ogen terecht en noodzakelijk is. Niet alleen nu, maar altijd.

Wij zien het als onze taak om zorgvuldig om te gaan met de mensen die meewerken aan onze programma’s. Dat is een wisselwerking tussen de kandidaten, de producent en ons. Daar worden veelvuldig gesprekken over gevoerd met alle betrokkenen."

Meer op rtlboulevard.nl:

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore