Entertainment

Jamai wilde rijper zijn voor nieuw album

16 januari 2018 09:15 Aangepast: 11 februari 2018 06:23

Jamai (31) brengt vijftien jaar na zijn doorbraak in Idols zijn tweede album uit. Aan het AD legt de zanger uit waarom hij zolang heeft gewacht. ''Niemand kon mijn muziek los zien van Idols en de hype. 'Als ik ooit weer een album ga maken', dacht ik, 'moet ik rijper zijn en meer bagage hebben'. Ik kan inspiratie halen uit de dingen die ik meegemaakt heb. Het moet verder weg zijn. Daarom voelt het nu goed."

Jamai versloeg in 2003 Jim Bakkum in de finale van de eerste Idols. Daarna scoorde hij een hit met Step Right Up en volgde meteen een debuutalbum dat zijn naam droeg. Jamai heeft het optreden gemist, zegt hij. ''Ik liep al langer met het idee voor een nieuw album, maar vond het steeds enger worden. Zitten de mensen nog wel te wachten op Jamai?"

Genoeg te doen

Het nieuwe album verschijnt in maart en heet Genoeg te doen. Op 26 januari komt de gelijknamige single uit. ''Een melancholische luisterplaat'', noemt Jamai het Nederlandstalige album. ''Geschreven vanuit mijn hart, met ook wat vrolijke liedjes ertussen. Misschien verwachten mensen dit niet van mij, maar ik denk dat het vernieuwend is."

RTL Boulevard/ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore