Entertainment

Modefotograaf Mario Testino beschuldigd van misbruik

14 januari 2018 11:04 Aangepast: 14 januari 2018 12:48

Fotograaf Mario Testino, onder meer de vaste fotograaf van het Britse koningshuis, ligt onder vuur vanwege beschuldigingen van seksuele intimidatie en wangedrag. Hij is door verschillende bladen, waaronder Vogue, opzijgezet.

Dat meldt The New York Times. Testino, een van de favoriete fotografen van de Britse koninklijke familie, wordt door dertien mannelijke assistenten en modellen beschuldigd van misbruik. De incidenten gaan terug tot halverwege jaren negentig. De 63-jarige Peruaanse fotograaf zou slachtoffers hebben betast en geïntimideerd en hebben gedwongen om toe te kijken terwijl hij masturbeerde. 

Testino is een van 's werelds bekendste modefotografen en had gedurende zijn carrière tientallen beroemdheden voor zijn lens. Hij was de lievelingsfotograaf van prinses Diana en fotografeert nog geregeld voor het Britse koningshuis.

Verlovingsfoto's

Zo nam hij de verlovingsfoto's van prins William en zijn vrouw Catherine en portretteerde hij vorig jaar nog prins Charles en zijn vrouw Camilla naar aanleiding van de 70ste verjaardag van de hertogin.

Miniatuurvoorbeeld

Het beroemde portret dat Testino van Lady Di maakte. (Foto: Getty)

Ook een 71-jarige Amerikaanse modefotograaf, Bruce Weber, wordt door vijftien modellen beschuldigd voor soortgelijke vergrijpen.

 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore